Clicking Goat NEWS

Přehled novinek, nových verzí, vydávání nových funkcí aplikace Clicking Goat.

Stručný popis

Clicking Goat je aplikace MERGADO Store, která umožní uživateli data z externího datového zdroje zapsat do exportu v MERGADO Store. Prvním datovým zdrojem je PPC systém Sklik. Clicking Goat je možno do Skliku připojit přes API. Následně umožní uživateli do exportu zapsat průměrnou cenu prokliku či průměrnou hledanost klíčového slova.

Další informace o aplikaci v profilu Clicking Goat. Níže následují oznámení verzí s obsahem funkcí.

:goat: Clicking Goat - 1. verze - Sklik

2023-03-13T23:00:00Z

První verze aplikace Clicking Goat přinesla napojení Skliku. Do exportu v MERGADO Store tak můžete nově zapisovat elementy:

  • CG_SKLIK_AVG_CPC průměrná cena za proklik pro dané klíčové slovo
  • CG_SKLIK_AVG_SEARCH_COUNT průměrná hledanost klíčového slova za poslední dva měsíce

V intuitivním rozhraní napojíte datový zdroj Sklik pomocí API klíče. Následně můžete vytvářet pravidla, která zapíší do exportu hodnoty. Určíte element obsahující klíčové slovo. Dále určíte element, do kterého Clicking Goat zapíše výstupní hodnotu. Může jít o výchozí element, viz. přehled výše, nebo uživatelem definovaný element.

Pozor, Clicking Goat vytváří v exportu MERGADO Editoru jedno pravidlo, kterým čte i zapisuje data. Nové hodnoty při prvním setkání přečte, zařadí do fronty ke zpracování. Nejdříve při druhém běhu pravidel získané hodnoty zapíše. Je to dáno tím, že Sklik API má omezený počet dotazů, který je možno do něj zaslat. Pokud byste do něj poslali např. 50.ooo klíčových slov, získání hodnotu bude nějaký čas trvat. Po získání jsou hodnoty uložené do mezipaměti a další zpracování je rychlejší.

Náhledy napojení do Skliku

:goat: Clicking Goat - 2. verze - ChatGPT / OpenaAI

2023-04-16T22:00:00Z

Nová verze Clicking Goat přináší nový datový zdroj OpenAI a podporu jejich placených API ChatGPT. Nastavení OpenAI je podobné, jako v případě Skliku. Do nastavení datového zdroje vložíte svůj API klíč. Následně můžete vytvářet pravidla. Na výběr máte z aktuálních technologií GPT 3.5-turbo a GPT 4.0. Při formulaci zadání můžete použít jak text, tak proměnné. Výstup se zapíše do vámi zvoleného elementu. Výchozí je CG_GPT_ANSWER, nicméně můžete zvolit jiný. Použijete-li pravidel s GPT více, pozor ať zapisujete do různých elementů. Jinak je nastavení Clicking Goat intuitivní. Stejně jako u Skliku funguje napojení tak, že po prvním zpracování exportu v MERGADO Editoru Clicking Goat načte vstupní data. Následně se ptá API OpenAI na výsledky. Při dalších přegenerováních zapisuje získané výsledky. Ty drží v paměti a na stejný vstup se opakovaně neptá.

:warning: Odpovědi API OpenAI / GPT jsou různě rychlé a rychlost se během dne mění. Někdy mohou být hodně pomalé a zpracování dat trvá.

Náhledy OpenAI / GPT v Clicking Goat

Další informace

1 Like

:goat: Clicking Goat - 3. verze -GPT, text completion modely

2023-05-08T22:00:00Z

Dnešní release přinesl vylepšení elementů pro napojení OpenAI:

  • :exclamation: Nově podporujeme text completion modely: text-davinci-003, text-davinci-002, text-curie-001, text-babbage-001, text-ada-001. Tyto modely jsou levnější než gpt-3.5-turbo a gpt-4.0. Při testování se mi např. text-davinci-003 jevil vhodnější na některé typy úloh.
  • Podporujeme parametr tempretaure.
  • Ošetřili jsme situaci, kdy uživatel deaktivuje element a zruší napojení. V takovém případě element nejde zapnout, dokud uživatel nenastaví funkční napojení daného typu.

Náhle dnovinek

:goat: Clicking Goat - 4. verze - rozdělení do kategorií

2023-06-20T22:00:00Z

Včerejší release přinesl nový typ dotazu do OpenAI. Jde o roztřídění položek do kategorií. Uživatel zvolí typ dotazu, z jakého elementu má Clicking Goat brát data a uvede seznam kategorií, ze kterých má OpenAI vybírat.

Doporučení

  • Může být fajn do seznamu žádoucích kategorií uvést také položku “ostatní” pro případ, kdy OpenAI nevybere z ostatních kategorií.
  • Lépe mi, při testování, fungovalo zpracování kratších textů (názvy produktů, krátké popisy, klíčová slova…).
  • Je vhodné, aby text danou informaci, v nějaké formě, obsahoval. Nebo alespoň nějak napověděl. Obecný text bez konkrétních parametrů může vracet výsledky méně dobré. Což je logické.

Proč jsme tuto funkcionalitu přinesli

  • Jednodušší zadávání úlohy.
  • Více jednotné výsledky.
  • Nižší cena dotazů do API OpenAI. Prompty jsou, na pozadí, stavěny tak, aby ušetřily tokeny.

Nechť Vám novinka slouží dobře.

:goat: Clicking Goat - 5. verze - automatické určení barvy, velikosti, výrobce

2023-07-09T22:00:00Z

Nadcházející release naváže na ten minulý, který přinesl automatizované třídění do kategorií. Nově bude umět Clicking Goat stanovit pro zboží:

  • velikost
  • barvu
  • výrobce

V některých případech proběhne zpracování zcela automaticky, jindy bude třeba například zadat hodnoty, ze kterých má Clicking Goat vybírat. Jak to funguje je jasné z následujícího náhledu.

Tip do praxe

Pokud to dává smysl, doporučuji používat i hodnotu “ostatní”, “neznámá velikost” a podobně. Také doporučuji dobře vybírat element pro zpracování. Je vhodné, aby v něm informace, v nějaké podobě, byly. Pokud např. popis zboží neobsahuje žádný náznak, kdo dané zboží vyrobil, GPT na to sama přijít nemusí. Mám na mysli projekt jako celek. Nikoliv to, že jednotky položek jsou jiné, než ostatní.

Nechť vám nové určení barvy, velikosti a výrobce slouží dobře.

1 Like

:goat: Clicking Goat - 6. verze - podpora výběrů

2023-08-15T22:00:00Z

Dnešní release přinesl nastavení pro jaký výběr produktů z MERGADO Editoru se bude element generovat. Dosud to byly vždy všechny produkty. Nově můžete zvolit libovolný z výběrů. Zatímco u původního napojení Skliku jsem nepovažoval za podstatné zpracování dat omezovat, v případě GPT tak lze ušetřit peníze. Můžete např. vygenerovat textové popisy zboží pouze u produktů, kde popis boží chybí.

:goat: Clicking Goat - 7. verze - notifikace chyb API

2023-09-03T22:00:00Z

Nová verze Clicking Goat, kterou jsme pro vás vydali dnes, přináší vylepšení detekce chyb v API a upozornění na tyto chyby. V administraci tak je jednak složitější uložit nevalidní API klíč, jednak dojde-li k chybám API, u položky menu se objeví červený puntík a na stránce Datové zdroje je daný datový zdroj zvýrazněn. Cílem vylepšení je upozornit na případné chyby v napojení a usnadnění odhalení těchto problémů.

:goat: Clicking Goat - 8. verze - přepiš text pomocí GPT

2023-09-19T22:00:00Z

Nová verze Clicking Goat přinese Typ dotazu pro GPT Přepiš text. Cílem bylo automaticky hromadně přepsat text jinými slovy. Doplnit ho o HTML formátování tak, aby bylo možno jej např. plnit do e-shopu. Více napoví příklad:

Vstupní text:

Pohodlné kožené barefoot zimné topánky Ramos pre chlapcov. Vhodné na každodenné nosenie.  

Zvršok obuvi je kombináciou hladkej kože spolu so syntetickým materiálom na špičke a päte.
Boty sú zateplené umelou kožušinou.
Anatomicky tvarovaná odnímateľná flísová stielka bez podpory klenby. 
Pružná podrážka na podporu prirodzeného odvaľovania chodidla.
Zvýšený klin na špičke topánky chráni topánku pred poškodením.
Suché zapínanie na zips.
Použitie testovaných prírodných materiálov zaručuje bezpečnosť obuvi.

Výstupní text

<h2>Pohodlné a štýlové kožené barefoot zimné topánky pre chlapcov</h2>
<p>Naša kolekcia Ramos prináša pohodlné a štýlové zimné topánky pre chlapcov, ktoré sú vhodné na každodenné nosenie. S týmito topánkami sa vaši chlapci budú cítiť pohodlne a trendy.</p>

<h2>Kvalitný materiál a praktický dizajn</h2>
<ul>
  <li>Zvršok topánok je kombináciou hladkej kože a syntetického materiálu na špičke a päte, čo im dodáva štýlový vzhľad.</li>
  <li>Topánky sú zateplené umelou kožušinou, čo zaručuje teplo aj v najchladnejších dňoch.</li>
  <li>Anatomicky tvarovaná odnímateľná flísová stielka bez podpory klenby poskytuje pohodlie a prispôsobí sa tvaru chodidla.</li>
  <li>Pružná podrážka podporuje prirodzené odvaľovanie chodidla a zabezpečuje pohodlný a stabilný krok.</li>
  <li>Zvýšený klin na špičke topánky chráni topánku pred poškodením a predlžuje jej životnosť.</li>
  <li>Topánky majú suché zapínanie na zips, čo uľahčuje ich obúvanie a vyzúvanie.</li>
</ul>

<h2>Bezpečnosť a kvalita</h2>
<p>Na výrobu týchto topánok používame len testované prírodné materiály, ktoré zaručujú bezpečnosť a kvalitu obuvi. Môžete mať istotu, že vaši chlapci budú mať na nohách topánky, ktoré sú nielen pohodlné a štýlové, ale aj bezpečné a odolné.</p>

Všimněte si, že:

  • Text je ve slovenském jazyce. Na výběr máme nyní češtinu, slovenštinu, maďarštinu, angličtinu.
  • Text má rozsah odpovídající přibližně článku.
  • Výstup je formátovaný v HTML. Obsahuje odstavce, mezititulky… Přesné zpracování záleží na vstupním textu a GPT.

Nastavení dotazu Přepiš text

Využití Přepiš text

Původním cílem bylo umožnit hromadně automatizovaně přepsat text jinými slovy tak, aby nebyl duplicitní ze vstupním textem, který poskytuje např. dodavatel zboží. Nyní je využití širší. Můžete s ním experimentovat. Vyzkoušejte, jak se funkce chová pokud je na vstupu text příliš krátký, jak když bude vstupní text příliš dlouhý, co udělá když zadáte jiný cílový text než vstupní (překlad) a tak dále. Platí, že je vhodné výstupy kontrolovat. Vzhledem k podpoře výběrů je možné zkoušet na menších výběrech a záběr postupně rozšiřovat.

UPOZORNĚNÍ :exclamation:

Pamatujte na to, že text píše GPT. Může se při tom dopustit nepřesnosti. Nelze na GPT slepě spoléhat. Správnost textu je nutno zkontrolovat.

:goat: Clicking Goat - 9. verze - nový datový zdroj Icecat

2023-11-07T23:00:00Z

Napojení nového datového zdroje přinese nová verze Clicking Goat. Půjde o katalog produktových informací Icecat!

Co je Icecat

IceCat je katalog informací o produktech. Informace o něm najdete na stránce IceCat.com. Veřejný katalog produktových dat najdete na stránce IceCat.biz. Informace o produktech bere IceCat z různých zdrojů. Zejména od vendorů (výrobců distributorů zboží). Přístup k datům umožňuje IceCat jak na webu, tak přes API. Některé informace jsou dostupné zdarma. Jiné za peníze. Při využívání lze začít na bezplatných datech. Data jsou dostupná v různých jazycích. Včetně češtiny a slovenštiny.

Jak funguje napojení Icecat

  • Zapněte si v MERGADO Store Clicking Goat.
  • Vytvořte si uživatelský účet na stránce Icecat. Registrace je zdarma, stejně jako uživatelský účet i některá data.
  • Do Clicking Goat zadejte přístupové údaje Icecat (jméno, API klíč).
  • Pracujte s Clicking Goat obvyklým způsobem. Vyhledávání probíhá na základě GTIN/EAN!

:warning: Nyní nabízí Clicking Goat vyhledání dat i podle jiných elementů než pouze EAN. Ty jsou ve veřejné testovací beta verzi. Nyní mohou vracet žádná, nebo velmi málo dat.

Jaká data umí Clicking Goat zpracovat

Clicking Goat vám umožní do projektu v MERGADO Editoru zapsat následující informace. Uvedu elementy dle specifikace Icecat. Příklad viz produkt Braun Series 5 50-R1000s Foil shaver Black, Red (EAN: 4210201430865).

  • Title název zboží, odpovídá PRODUCTNAME, TITLE a podobně.
    Příklad: Braun Series 5 50-R1000s Planžetový holicí strojek Černá, Červená
  • Image hlavní obrázek zboží, odpovídá elementu IMGURL.
    Příklad: https://images.icecat.biz/img/gallery/8c2e063486ea262523d9b6e0c89be675.jpg
  • Brand textový název značky zboží. Odpovídá elementu MANUFACTURER.
    Příklad: Braun
  • BrandLogo logo značky zboží, viz element Brand výše. U všech položek zboží daného brandu je hodnota stejná.
    Příklad: https://images.icecat.biz/img/brand/thumb/473_cd6bd243b014454b99c5f96dd6aa2311.jpg
  • BrandPartCode kód zboží výrobce. Může odpovídat elementu PRODUCTNO.
    Příklad: 4210201430865
  • Category kategorie zboží. Bez zanoření, uvedená textem.
    Příklad: Pánské holicí strojky
  • ShortDescription krátký popis produktu.
    Příklad: Braun Series 5 50-R1000s, Planžetový holicí strojek, AutoSense, Knoflíky, Černá, Červená, LED, Baterie
  • LongDescription dlouhý popis produktu. V praxi je nutno zkontrolovat. Někdy jsou texty docela dlouhé, jindy kratičké. Odpovídá elementu DESCRIPTION.
    Příklad: Braun Series 5 50-R1000s. Holicí systém: Planžetový holicí strojek, Technologie systému holení: AutoSense, Typ ovládání: Knoflíky. Barva: Černá, Červená, Typ displeje: LED. Napájecí zdroj: Baterie, Typ baterie: Lithium-ion (Li-ion), Typ baterie: Zabudovaná baterie. Typ balení: Krabice. Vlastnosti rukojeti: Měkké uchopení
  • GeneratedBulletPoints 1, 2, 3 tři elementy. Icecat generuje souhrnnou textovou informaci o zboží. Jde o odrážky. Ty jsou obvykle tři. My je načítáme, každou odrážku zvlášť. V praxi se mi první odrážka jevila obsahově cenná, zatímco třetí někdy již spíše jako doplněk. Záleží na konkrétním případu.
    Příklad:
    1. Planžetový holicí strojek AutoSense Typ displeje: LED Černá, Červená
    2. Počet holicích hlav/břitů: 3 Suché i mokré holení
    3. Omyvatelný
  • Gallery Pics | 1, 2, 3 obrázky fotogalerie. Zpracováváme maximálně první tři obrázky. Odpovídá IMGURL_ALTERNATIVE.
    Příklad:
    1. https://images.icecat.biz/img/gallery/8c2e063486ea262523d9b6e0c89be675.jpg
    2. https://images.icecat.biz/img/gallery/13986e4f58af6657afdbb7143787a712.jpg
    3. https://images.icecat.biz/img/gallery/ad8c8dbf40022a572ed5d0a63a9a87be.jpg

Všimněte si, že ač jde o globální databázi, uvedená data jsou v češtině. Zde uvádím příklad. V praxi je nutno konkrétní situaci prozkoumat. Co se pokrytí sortimentu týká, bude různé. Uvedený příklad je ze segmentu elektra. Například na e-shopu o nižších desítkách tisíc položek zboží dohledal Clicking Goat data v Icecat pro cca 25 % položek. Jistě se najdou obory, kde bude pokrytí nulové či velmi nízké. Našim cílem je dodat vám “nástroj” se kterým vy najdete nejlepší využití pro svá data. A to se stane :wink:



4 Likes

:goat: Clicking Goat - 10. verze - přegenerování dat po změně nastavení

2023-11-28T23:00:00Z

MERGADO Editor má různé cache - mezipaměti, které zrychlují zpracování dat. Pokud jste nyní v administraci Clicking Goat změnili nějaké nastavení, nemusela se změna, díky těchto mezipamětím, propsat brzy do všech položek v projektu. Připravovaná novinka způsobí to, že dojde dvakrát za sebou k plnému přegenerování všech položek projektu. Díky tomu se změny aplikují vše.

Dále jsme vytvořili nové administrátorské přehledy, kde sledujeme výkon aplikace či množství dat ve frontách ke zpracování.

:goat: Clicking Goat - 11. verze - podpora zanořených elementů “MERGADO 2”

2024-02-13T23:00:00Z

Středeční release podporu zanořených elementů MERGADO 2. Nově tak budete moci pracovat s daty z elementů, které dosud nebyly dostupné díky svému zanoření ve struktuře feedu. Spolu s tímto jsme vylepšili nabídku pro výběr elementů.

:goat: Clicking Goat - 12. verze - nové elementy z GPT a Icecat

2024-03-04T23:00:00Z

Zítřejší release přinesee podporu nových elementů pro stávající napojení OpenAI/GPT a Icecat.

Nové funkce:

  • Nový typ dotazu do GPT (OpenAI): Přepiš na krátký text. Vstupní text přepíše jinými slovy tak, aby byl bez HTML značek, v rozsahu cca do 150 znaků. Hodí se například pro krátké notace produktů v kategoriích.
  • Nové elementy z Icecat: ProductFamily a pro Gallery Pics přidána podpora políček 4 a 5, pokud je položka v Icecat obsahuje.

1 Like