Produktovy feed Alzatrade

Dobry den,

mam problem s vytvorenim feedu pro alzatrade listing/produktovy feed.
Zde je specifikace od Alzy Listing from an XML Feed on Alza Trade | Alza.cz .
Vystup produktoveho feedu na Mergadu ma ale jinou strukturu a jedine reseni, co mne napada je napsat pro kazdy element individualni pravidla.
Muzete mi prosim poradit, co mi unika?

Diky,
VM

Dobrý den,

děkujeme za dotaz i za upozornění na rozdíl mezi výstupem Mergada a aktuální dokumentací Alzy.

Máte pravdu, současná specifikace Alza listing feedu v Mergadu neodpovídá aktuálně doporučenému způsobu zápisu dat. Alza dnes očekává, že se většina údajů předává prostřednictvím elementů <PARAM> (PARAM_NAME + VAL), zatímco naše současná specifikace stále vychází z původního modelu se samostatnými elementy. Aktuální požadavky jsme si navíc ověřovali přímo s technickou podporou Alzy.

Aktualizaci specifikace už máme naplánovanou a rádi bychom ji připravili v horizontu několika týdnů. Nová verze pokryje standardní elementy společné napříč kategoriemi (například název, EAN, cenu, značku, obrázky nebo rozměry), takže velká část ručního mapování odpadne.

Je ale dobré počítat s tím, že Alza pro jednotlivé produktové kategorie vyžaduje také vlastní sadu povinných parametrů podle příslušné zalistovací tabulky (XLS). Tyto parametry jsou pro každou kategorii jiné a obecná specifikace je nemůže automaticky doplnit. Pro mapování těchto kategoriově specifických parametrů proto bude i nadále potřeba vytvořit vlastní pravidla.

Jakmile bude aktualizovaná specifikace k dispozici, dáme o tom vědět.

Přeji pěkný den

Leoš Humpolík,
product manager