⏰ Jak automaticky spouštět importy produktů ve Wordpressu pomocí Cron Runneru

Nejčastěji používaným nástrojem pro importování XML feedů či CSV do redakčního systému Wordpress, či jeho e-shopovou nástavbu Woocommerce je WP All Import. V ČR ho používají zejména e-shopy a affiliate partneři, výjimkou nejsou ani realitní portály nebo prodejci dovolených.

Importuji poprvé

Úplnými základy nastavení WP All Importu vás provede oficiální dokumentace How to Import Any CSV, XML, or Excel File into WordPress - WP All Import. Pokud WP All Import nastavujete poprvé, bude to chtít pár pokusů a omylů.

Před importem

Zdroj dat je před importem dobré vyladit přes MERGADO. Zejména zdroje dat od dodavatelů nebývají často v dobrém stavu.

Pokud máte zdroj dat v cizím jazyce, vyzkoušejte pro překlad aplikaci Translating Parrot.

Nastavení automatických importů

Spouštění pravidelných automatických aktualizací importů produktů či jiných dat probíhá ve WP All import pomocí 2 URL adres.

Trigger URLstáhne aktuální verzi XML feedu či CSV

Processing URL – porovná poslední staženou verzi XML feedu či CSV s informacemi na webu a zapracuje změny do webu (přidá produkty, odstraní produkty, upraví informace u dříve nahraných produktů,…).

Při více změnách ve zdroji dat zpracování trvá po dobu více běhů cronu. Při každém dalším spuštění se zpracovávají data od místa, kde skončil poslední běh.

Servery mají limitaci na maximální délku běhu procesu (obvykle v řádu jednotek minut), proto aktualizace často probíhá na víckrát. Ošetří se to tím, že Processing (zpracování feedu) je nastaven na častější frekvenci spouštění než Trigger (stažení feedu).

Kde se importovací URL nacházejí

  1. Administrace Wordpressu → WP All Import (dostupné v levém menu) → Manage Imports

  2. Scheduling Options u konkrétního importu, pod položkou Manual Scheduling

Spouštění importů přes Cron Runner

  1. Zapnete aplikaci Cron Runner v MERGADO Storu.

  2. Otevřete ji v e-shopu, ve kterém je spuštěna.

  3. Kliknete na tlačítko pro vytvoření nového cronu.

  4. Nastavíte a uložíte cron.

3 Likes

Proč spouštět aktualizační crony co nejčastěji:

Dobrý deň, používam cron runner pár dní no 90% cronov sa nespustí. Buď sú “mimo limit” alebo je tam “error”. Viete mi poradiť prečo?

Dobrý den,
v automatické kontrole chyb nic nemáme. Napište mi, prosím, na martin.ctvrtnicek@ordelogy.com, zjistíme s programátorem, co se u vás děje. Jen budu pravděpodobně chtít nějaké informace, které není vhodné uvádět veřejně na fóru.

Crony pro aktualizaci

Pokud používáte cron pro aktualizaci produktů/objednávek/apod., opravdu si ho nastavte na častější spouštění (10 nebo 30 minut).

Server/hosting, na kterém provozujete svůj web, má omezení na maximální dobu běhu jednoho procesu, obvykle se pohybuje kolem 90 sekund. Během této doby se při aktualizaci trochu více produktů nestačí vše zaktualizovat.

Proto je potřeba proces spouštět častěji, aby se vše aktualizovalo co nejdříve. Při každém dalším spuštění procesu cronem se proces rozeběhne tam, kde v minulém běhu skončil. Běžně se může stávat, že pro kompletní denní aktualizaci produktů může být potřeba třeba i 10 spuštění procesu cronem.

Když není co aktualizovat, proces jen řekne, že není co aktualizovat - poté crony v Cron Runneru svítí zeleně. Pokud crony svítí oranžově, obvykle to znamená, že proces ještě nedoběhl a potřebuje další spuštění.

V historii Cron Runneru tak můžete podle barev sledovat, kolik spuštění procesu je potřeba k aktualizaci. Poznáte to podle počtu oranžových cronů, které ohraničují zelené crony.

1 Like