Mergado Pack v.3.3.0 Bug Report Prestashop Multistore

Dobry den,

testuji vase produkty pro pripadny prechod z jineho reseni. Otestoval jsem posledni verzi MERGADO Pack v.3.3.0 na Prestashop mam nasledujici bug reports a problemy:

  1. Radek 520 v /MERGADO/controllers/admin/AdminMergadoController.php odkazujete na soubor “importPrices.php” ale instalacnim balicku mate “ImportPrices.php”

  2. V single store modul funguje s drobnymi problemy, nicmene v pripade, ze je aktivovat multistore a vice jazyku, generuje se soubor bez produktu. Testovano na PS 1.7.8.7 a stejne konfiguraci serveru - single store ok, multistore ne. V konzoli prohlizece je chyba pri volani “modules/MERGADO/views/js/iframe.js?v=3.3.0”. Takovy soubor neexistuje.

JK

1 Like

Věděl by @petrmindl :pray: ?

Jeste prikladam screen console s chybou.

1 Like

Děkuji za upozornění @gbs
Předal jsem to našemu vývojáři. Mrkne na to. :mechanic:

1 Like

Jeste pro upresneni. Ten predchozi report z console nesouvisi s nemoznosti generovani feedu v multistore - chyba se vyskytuje globalne.

V multistore modu s vice jazyky a menami je feed vygenerovan bez polozek napr.

<CHANNEL xmlns="http://www.mergado.com/ns/1.10">
<script/>
<script/>
<script/>
<LINK>http://XXX/</LINK>
<GENERATOR>mergado.prestashop.marketingpack.3_3_0</GENERATOR>
</CHANNEL>

A to jak pri manualnim spusteni z administrace tak pres cron. V consoli ani v logu ps (pri zapnutem debug i bez nej) nejsou zobrazeny zadne chyby. Operace probehne. Feed samozrejme generuji pro jazyk a menu povolenou pro dany kontext (obchod).

V multistore dale jeste existuje problem s odkazem na MERGADO v hlavicce. V zavislosti na tom, zda je ps backend stranka jiz v novem nebo starem design dochazi k rozpadu designu header. Tusim ze to je pro stary typ stranek napr. prehled modulu. V novych je vse ok.

Dobry den,

nasadil jsem modul na produkci na single store ps1.7.7.5. Do GA4 jsou vporadku exportovany vsechny udalosti az na konverzi, ta neni vporadku exportovana. Mate nejaky dev env, kde muzete overit ze vas modul vporadku tuto udalost exportuje?

Dekuji.

Dobrý den,

se souborem ImportPrices.php máte pravdu. V další verzi bude chyba opravena.


Druhý bod “chyba pri volani “modules/MERGADO/views/js/iframe.js?v=3.3.0”” ještě prověřujeme. Ale v modulu nikdy takový soubor neexistoval.


Ohledně generování prázdného feedu při multistore - tato chyba se nám bohužel nepodařila nasimulovat.
Ujistěte se prosím, zda máte u každého obchodu v nastavení generování feedu (v administraci MERGADO Packu) správně nastavenou možnost Exportovat dle viditelnosti : Všude
Popřípadě můžete nám zaslat screenshoty, jak máte nastaven multistore?


Styly budou opraveny v nové verzi.


@gbs Jak to přesně myslíte “konverze není v pořádku exportována”? Pošle se do GA4 se špatnými parametry nebo se neodešle vůbec?

Dobry den,

Druhý bod “chyba pri volani “modules/MERGADO/views/js/iframe.js?v=3.3.0”” ještě prověřujeme. Ale v >modulu nikdy takový soubor neexistoval.

Podivejte se do MERGADO.php radek 382:

$this->context->controller->addJS($this->_path . 'views/js/iframe.js?v=' . MERGADO::MERGADO['VERSION'], false);

Ohledně generování prázdného feedu při multistore - tato chyba se nám bohužel nepodařila >nasimulovat.
Ujistěte se prosím, zda máte u každého obchodu v nastavení generování feedu (v administraci >MERGADO Packu) správně nastavenou možnost Exportovat dle viditelnosti : Všude
Popřípadě můžete nám zaslat screenshoty, jak máte nastaven multistore?

Je to tak, ze pri instalaci v multistore neni defaultne zaskrtnuto Vsude a proto se feed negeneruje. Nejak jsem to prehledl. Problem je tim vyresen, dekuji.

@gbs Jak to přesně myslíte “konverze není v pořádku exportována”? Pošle se do GA4 se špatnými >parametry nebo se neodešle vůbec?

Vubec nedojde k odeslani konverze. Nemam ted prilis casu, ale pozdeji v tydnu zkusim debug na staging a dodam vic detailu. Pripadne bych mohl poskytnout pristup na staging naseho webu vam.

Jinak musim MERGADO pochvalit. Prestashop je obecne slozity jako platforma tak kumulace neschopnych vyvojaru. Z poslednich 10 let jsem se setkal jen se 3mi svetlymi vyjimkami, kdy kod modulu vypadal k svetu + konstruktivni reakce na podnety. Jen tak dal! Dekuji.

2 Likes

Děkujeme za pochvalu @gbs :wink:

Všechno to ještě prověříme včetně odesílání konverzí do GA4.

Ja jsem s dovolenim vytvoril jine vlakno. Je to oddeleny problem, tak at je to pekne prehledne. A doplnil jsem nejake dalsi informace.