Sloučení dvou feedů

Dobrý den. Je možné sloučit dva feedy do jednoho výstupního? Mám jeden feed produktový a jeden dostupnostní, ze kterých bych potřeboval udělat jeden. Jsou tam stejné produkty a mají jednoznačný identifikátor (EAN). Nemohu tuto funkčnost nikde najít. :slight_smile:

Přímo sloučit dvě různé XML MERGADO nyní neumí.
Pokud např. ten dostupnostní mohl být v CSV, dal by se připojit pravidle importovat ze souboru. To by se dal jak nahrát jednorázově ručně, tak napojit CSV soubor umístěný na externí URL. Ten by se pak i automaticky aktualizoval.

Šlo by to přes to CSV?

To není pro naše použití ideální. Feedy jsou stejné a generují se pravidelně. Když to budu řešit s CSV, tak se budou rychle lišit. Nechám si od dodavatele upravit feed. Ale děkuji za odpověď.

1 Like

Narazil jsem na toto vlákno nyní, když fórum procházím po čase. Doplním jaká je situace nyní. Pokud potřebuje člověk spojit více feedů, má tyto možnosti.

  • :school_satchel: Pravidlo datový import - do existujícího exportu připojí sloupečky ze vstupního CSV.
  • :cow: Aplikací Blending Bull - spojí více souborů s daty do jednoho. Pracuje na úrovni souborů samotných. Vstupní soubory spojuje “za sebe” do jednoho výstupního souboru.

Další data lze do exportu načíst např. aplikací Bidding Fox Elements. Tyto postupy řeší různá propojení dat. Propojení např. dostupnostního XML feedu s běžným produktovým feedem, kdy jde o XML v různých formátech s různými daty uvnitř je nesnadné. Chtěl jsem napsat, že to nejde, ale možná by to šlo kombinací Blending Bull s funkcí najít a nahradit (bude v nadcházejícím release) a pravidlem datového importu. To je řešení pro zkušené fajnšmekry :wink:

2 Likes

PS: @ludekvolejnik vyřešil i propjení dvou XML feedů viz Sloučení dvou xml feedů - #4 od ludekvolejnik