Sloučení dvou xml feedů

Dobrý den,

prosím o radu, zda mohu nějak sloučit dva xml feedy. Mám od dodavatele použitelný pouze Heureka nebo Glami feed, který neobsahuje počet kusů skladem. Dále pak mám jiné xml feedy, které obsahují množství (ale například ne obrázky atd.). Potřeboval bych tedy např. k tomu Heureka xml feedu dotáhnout pouze množství z druhého xml feedu.

Je toto možné? CSV pro import ze souboru nemám.

Předem děkuji za rady a tipy,
Kadleček Tomáš

1 Like

Ano, jde to pomocí pravidla “import datového souboru”, kterým je možné data z jednoho feedu “přidat” do druhého feedu.

Postup by ve stručnosti byl:

  1. Vytvořit si vlastní formát z feedu, kde je informace o množství a jako typ výstupu zvolíte CSV. Tímto získáte CSV feed s množstvím, které se bude průběžně aktualizovat. Tento feed může mít třeba jen dva sloupce na výstupu:
    • nějaké ID produktů pro párování (např. ITEM_ID, PRODUCTNO, apod.)
    • informaci o množství
  2. V Glami či Heureka feedu, kde množství u produktů chybí, přidáte pravidlo “import datového souboru” a v něm si přes volbu import z URL nastavíte výstupní adresu feedu z bodu 1 (toho co obsahuje množství).

To je celé. Vždy když bude MERGADO přegenerovávat data v Glami či Heureka feedu, tak si zároveň načte aktuální verzi feedu s množstvím a produkty o tuto informaci doplní. :wink:

Dobrý den,

děkuji za radu. Sekl jsem se jen na vytvoření vhodného CSV. MERGADO nabízí pouze Kelkoo CSV, kde jsou oddělovače sloupců mezery. Tento typ oddělovače pak nejde zvolit v importu datového souboru (dostupné oddělovače jsou: středník, čárka, lomítko).

Prosím o radu, jak docílit buď jiného typu CSV nebo jak načíst CSV s jinými než výše uvedenými oddělovači.

Děkuji mockrát,
Kadleček

No, jak jsem psal v příspěvku výše (Sloučení dvou xml feedů - #2 od ludekvolejnik), tak prvním krokem je vytvořit si tzv. vlastní formát (viz https://www.mergado.cz/mergado-ma-custom-format), kde se mj. zvolí typ CSV a tento vlastní formát se potom použije pro výstupní feed.
Do Mergada si tedy přidáte nějaký feed (v libovolné specifikaci) a převedete si jej na ten Vámi vytvořený vlastní CSV feed. Tím získáte CSV feed použitelný pro import do Mergada pravidlem Import datového souboru. :wink:

Děkuji mockrát, moc jste mi pomohl, podařilo se. :slight_smile:

1 Like