WooCommerce 4.0 je tady

Zdravím WordPress WooCommerce komunitu :wave:,

nový rozsáhlý release WooCommerce 4.0 spatřil světlo světa. Nebudu se tady rozepisovat o všech nových vylepšeních, raději vás odkážu na oficiální WooCoomerce development blog a články na WPLama a Musilda, kde to mají pěkně zpracováno.

Jen vypíchnu to nějvětší:

  • Do jádra Woo byl přidán plugin WooCommerce Admin, jež přináší modernější prostředí administrace.
  • Vylepšené prostředí pro mobilní zobrazení.
  • Aktualizace DPH kvůli brexitu :slight_smile:

Jedná se o velký update, takže jako vždy raději počkejte s aktualizací na první opravy nebo si alespoň zálohujte před aktualizací web. :crossed_fingers: Navíc všechny pluginy zatím nemusí být připraveny na novou verzi a mohou vznikat problémy s kompatibilitou. :wrench:

My v Mergadu zatím pracujeme na nové vylepšené verzi pluginu Mergado Pack pro WooCommerce, která by měla být plně kompatibilní s novou verzí Woo. :man_technologist:

Ještě poslední zpráva, březen se nese ve znamení nových verzí, takže nás ještě na konci března čeká nová verze WordPress 5.4. Nová verze je zaměřena hlavně na vylepšení blokového editoru a další menší vylepšení. :up:

2 Likes

Zdravím WordPresáci :raised_hands:,

jak už jsme psali v první příspěvku, vždy je lepší počkat na první opravy po velkém releasu. A už je tady, WooCommerce 4.0.1 :fist_left:. Řeší problémy související s Plánovačem akcí, multisite režimem, použitím kupónu a další.

Je toho dost, takže vás raději odkážeme na oficální changelog - oficiální WooCoomerce development blog

Už jste zkoušeli nový WooCommerce? Jaké máte zkušenosti? :question:
Protože na našem testovacím eshopu to zatím vypadá takto :joy:

1 Like

Máš zkušenosti @petrmindl s rychlostí woocommerce na větším počtu položek zboží? Zvládne např. desítky tisíc položek zboží?

Děkuji.

Zdravím @michaljanik,

bohužel takové zkušenosti nemám :frowning_face:. Ale jelikož je to zajímavý dotaz a ohledně rychlosti a použitelnosti WooCommerce pro velké a hooodně navštěvované weby se vedou rozsáhle diskuse, tak jsem provedl malý průzkum.

Dle většiny odborníků (co jsem stihnul přečíst nebo poslechnout) není největší problém v počtu produktů, ale v návštěvnosti. Takže WooCommerce by měl zvládnout i větší počty produktů ale zásadnější bude zda zvládne návštěvnost.

Patrick Garman z Mindsize, který pracuje na webových projektech s návštěvností i přes milion uživatelů a 100 000 objednávek denně, v jednom rozhovoru popisuje, jak při odeslání objednávky je připojeno okolo 40-50 meta dat bez jakéhokoliv pluginu. S dalšími pluginy pro trackování, platby, dopravu, atd. to může být klidně 70 až 100. Což při vysoké návštěvnosti už může být problém.

Jeho rada - TESTOVAT web na použitelnost. První co dělá když dostane pomalý web do ruk, je analýza webu free pluginem Query Monitor. Nejvíce problémů je prý právě spojeno s databází. Takže zjistit co mě spomaluje, vyřešit to a testovat dál.

WooCommerce nikdy nebude jedinným pluginem na tvém webu, a každý další plugin může mít efekt na rychlost a použitelnost webu. Patrick proto radí se u každého pluginu zamyslet, zda mi přináší víc peněz než kolik kvůli němu ztrácím, protože mi třeba zpomaluje web.

Odkaz na rozhovor Patrick Garma Škálování WooCommerce na 100.000 objednávek za den

Dále jsem našel zajímavý článek srovnávající rychlost a použitelnost deseti e-shopů s tisíci až desetitisíci produkty. Is WooCommerce A Right Choice For Large Scale Stores?
Závěr v podstatě potvrzuje předchozí tvrzení. Počet produktů nemusí mít nezbytně efekt na web.

Zde ještě přikládám odkaz na řekněme “BEST PRACTICES” při optimalizaci wordpress woocommerce

WordPress výkon začátečnická příručka EN

2 Likes