Feed marketing :: LIVE

Čtu release notes nové verze Mergada, která by měla přijít na produkci ve středu. Rád bych podtrhl tohle:

:star2: Vytvořili jsme nový globální formát nazvaný :earth_africa: Plain CSV, pomocí kterého lze importovat i exportovat jakékoliv CSV do i z Mergada.
Pokud si uživatel vytvoří projekt, kde je formát Plain CSV na vstupu i na výstupu, Mergado se stává univerzálním nástrojem pro zpracování CSV souborů .

To mi přijde hodně důležité. Dosud byly všechny formáty vázané na nějaký systém. To bylo dědictví toho, že Mergado vzniklo pro zpracování XML a každý formát XML má vlastní kořenové elementy (např. SHOP SHOPITEM atp.). U CSV je ale situace jiná. Zde je oddělovačem nový řádek. a ten je obecný, společný pro různá využití dat.

Ono se to dalo řešit přes custom formát, ale nyní přijde formát, který je “CSV obecné”. A bude pro všechny, bez potřeby klikat vlastní custom CSV formát.

Využití

Využití je strašně moc. Od analytiky, vlastních reportů až po načítání aplikacemi třetích stran. Včetně např. Google Sheets. Podstatné je, že pro CSV nebudeš muset dělat vlastní formáty. Prostě dáš Plain CSV formát a obsah se vytvoří podle toho, jaké do něj pošleš na vstupu data.

Může to vypadat jako novinka drobná, ale mě přijde zásadní.
Tak jsem na ni chtěl upozornit.

1 Like