G:COUNTRY správny formát

Dobrý deň, bojujem s úpravou google feedu. Podľa auditu mi chýba povinný parameter G:COUNTRY. Cez pravidlo som si element doplnila, ale pri opakovanom audite mi tento element stále chýba.

Aká je správna hodnota napr. pre krajinu Slovensko? Ja som zadávala SK.
image

Dobrý den @katarina, samotná zkratka SK je správná, ale je třeba ji umístit na správnou pozici v rámci XML feedu.

Díval jsem se na váš projekt a nyní je element nesprávně umístěn na první úrovni struktury XML feedu. Správně však má být zanořen jako (pod)element v rámci elementu g:shipping takto:

image

Ve feedu aktuálně nemáte však zadáno žádného dopravce a tak tyto elementy ani nejsou vytvořeny.

Následující postup by tedy mohl být tento:

1. Nastavte si v rámci v rámci Mergado Editoru alespoň jednoho dopravce pomocí pravidla Nastavení ceny dopravy

Toto Vám zajistí vytvoření základní struktury elementů pro dopravce.

1. Následně na stránce Elementy vytvořte podelement s názvem g:country, viz obrázek níže, přičemž dodržte velikost písem v názvu elementu.
    (v případě formátu Google Nákupy budou všechny písmenka malé)

Přehled elementů po vytvoření nového elementu:

Pomocí pravidla Přepsat nastavte do nově vytvořeného elementu hodnotu SK

Pak už by mělo být vše v pořádku :wink:

1 Like

Ďakujem veľmi pekne :blush: Fungovalo to.

1 Like

Zdravím, mám stejný problem a nedaří se mi vyřešit :slight_smile:

Dobrý den, @coffeedog je potřeba postupovat stejně, jako jsem psal výše.

Teprve poté bude pravidlo, které jste si vytvořil fungovat korektně. Kdyby se Vám to stále nedařilo, tak neváhejte napsat přímo kolegům z technické podpory na Mergado@Mergado.cz.