Ahoj,
řeším export produktů do Google Nákupů (SK) přes Mergado z WooCommerce (Currency Switcher)
Potřebuji:
- ceny v EUR - to už mám pravidlo nastavené
- správný link s ?alg_currency=EUR - nevím jak s tímto pravidlem jestli ho tam dávat, aby byl za linkem /
Aktuální stav:
- g:price přepočítávám z CZK na EUR (funguje)
- snažím se upravit URL přes pravidlo:
g:link → %g:link%?alg_currency=EUR
Problém:
Ve výstupním feedu mám duplicitu:
<g:link>https://…/produkt/</g:link>
https://...?alg_currency=EUR
→ Google Merchant Center hlásí „Příliš mnoho hodnot [link]“ a další problémy viz screen
Otázky:
- Jak správně upravit g:link, aby se přepsal a nevznikal druhý element ?
- Jak odstranit původní element z feedu?
- Je správný postup řešit currency přes URL parametr u WooCommerce?
- Celkově u Wordpressu jsem tohle nikdy nedělal ale mám nastavený už ČR feed - tahám z heureky do google nákupů, tu samou strategii jsem volil teď i pro SK trh
Díky moc za nasměrování 
1 Líbí se
Dobrý deň,
ďakujem za Váš príspevok a dotaz.
Google Merchants feed totiž pozná dva elementy, do ktorého sa zapisuje URL. Sú to elementy g:link a link. V jednom pravidle máte nastavené, že chcete do elementu link vložiť hodnotu %g:link%?alg_currency=EUR. Tu môže vzniknúť práve problém, že budete mať u produktu aj element g:link s pôvodnou hodnotou aj element link s novou hodnotou doplnenou o ?alg_currency=EUR. Tu Vám odporúčam upraviť to pravidlo tak, že na ľavej strane do kolónky element napíšete g:link.
Prípadne môžete ešte použiť pravidlo typu Najít a nahradit, kde na ľavej strane do Najít vložíte %g:link% a na pravej strane do Nahradit vložíte %g:link%?alg_currency=EUR
Toto pravidlo by Vám nemalo vytvárať duplicity.
Na základe toho screenu, čo ste pridali Vám odporúčam ešte tieto úpravy:
- skryte alebo vyprádznite element g:gtin
- pravidlom typu Hromadné přejmenování kategorii si upravte kategórie v elemente g:google_product_category, pretože aktuálne tam máte Heuréka kategórie a potrebujete tam nastaviť kategórie z Google stromu kategórii
- element g:description očistite od HTML značiek pomocou pravidla typu Odstanit HTML značky
Skúste teda upraviť ten Google SK projekt podľa poznámok vyššie. Následne by Vám už mal výsledny feed v Google Merchants Centre fungovať.
V prípade otázok neváhajte kontaktovať našu technickú podporu, kde Vám radi poradíme.
S pozdravom Tomáš
1 Líbí se