Jak hromadně přepsat productname?

Ahoj všichni :slight_smile: mám dotaz. Často se stává, že musíme ručně přepisovat productname element ve feedu. V případě, kdy tam nedokážeme najít žádný vzor kvůli pravidlům, dělá se to ručně produkt po produktu.

To je celkem otrava. Nešlo by toto nějak zjednodušit? Napadlo nás třeba okopírovat pravidlo pro HROMADNÝ PŘEPIS KATEGORIÍ a umožnit podobnou věc pro PRODUCTNAME.

Ten hromadný přepis ve své podstatě nyní jde udělat i pro productname, ale musí se aplikovat na úroveň konkrétního výběru dat a já bych to rád měl i na úrovni konkrétního ID produktu.

Když to totiž dělám přes pravidla, tak jich mám za chvilku velké množství v účtu, případně pokud to dělám přes přímou editaci, tak nevidím zpětně, kde všude se změny provedly.

A možná jsem jen hloupý (vysoká pravděpodobnost) a lze to ošetřit jiným způsobem, který neznám. Rád si nechám poradit :slight_smile: Díky moc, že to někdo dočetl až sem :smiley:

Hodně konverzí

Lukáš Chládek

PS: za případné čárky a gramatiku se grammanazis omlouvám předem :slight_smile:

1 Like

Pro “pamatování” těch změněných si můžeš ID produktů dávat do výběru (s operátorem IN) nebo do aplikací logbooku/pages.

Řešení na změnu nemám :wink:

Za námět Lukáši děkuji. Lze to řešit více směry. Promyslíme to u nás a uvidíme.

1 Like

@inizio2016m Můžeš na to použít aplikaci Import Ant Login - Accounts na blogu Nahrávání CSV souborů do Mergada? Na to máme Import Ant! | Mergado.cz

Do jednoho “sloupce” v CSV si dáš ITEM_ID nebo původní PRODUCTNAME a do druhého nové PRODUCTNAME.

Pak si vybereš který sloupec má být klíč a co jsou nové hodnoty.

Celý postup

1. Vyeexportovat si z Mergada CSV.
  2. Smazat nepotřebné sloupce a nechat si ITEM_ID a současné PRODUCTNAME
  3. V Calcu / Excelu přidat nový sloupec s novým PRODUCNAME
  4. Zapnout Import Ant Login - Accounts
  5. Naimportovat upravené CSV přes Import Ant
  6. “Namapovat” si sloupečky
  7. Počkat na zpracování Mergadem
1 Like

Super postup, díky, jen se mi samozřejmě nechce kvůli jednorázové změně platit nový produkt :slight_smile: Lukáš Chládek

1 Like