Dobrý den,
mám problém vytvořit vhodný výběr produktů.
V importním feedu mám produkty, kdy jeden může obsahovat více větví kategorií. Např. produkt “Valentýnské přání” může být zahrnut v kategoriích:
- Katalog > Kreativní tvoření > Přáníčka
- Katalog > Valentýn
Výstupní feed potřebuji udělat pouze s produkty, které jsou v kategorii Kreativní tvoření.
V produktech udělám výběr category CONTAINS “Katalog > Kreativní tvoření” ten však nemohu použít v pravidlech, protože tam je pouze možnost VYLOUČIT PRODUKTY, nikoliv ZAHRNOUT PRODUKTY POUZE DANÉHO VÝBĚRU, který by celou situaci zachránil (nerozumím, proč už dávno nemáte tuto pozitivní volbu a umožňujete pouze negativní výběr).
Proto udělám výběr category NOT CONTAINS “Katalog > Kreativní tvoření”. Jenže jak vidím níže v přehledu produktů, do výběru se dostaly i produkty kreativy. Jsou to právě ty produkty, které mají jak kategorii obsahující “Kreativní tvoření”, tak i kategorii jinou.
Otestoval jsem MQL dotaz category NOT CONTAINS “Katalog > Kreativní tvoření” AND category CONTAINS “Katalog > Kreativní tvoření”, jehož logickým výsledkem by mělo být nula produktů a hádejte, je jich tam 489. Tzn. mám 489 produktů s více kategoriemi, pro které nemohu udělat vhodný výběr.
Jak tedy mohu vytvořit XML feed, který bude obsahovat pouze produkty z kategorie “Kreativní tvoření”?
S pozdravem
Petr Běloch