Přejmenování elementů PARAM pro zboží.cz

Dobrý den, feed z našeho e-shopu obsahuje název parametrů PARAM_NAME jiný než chce Zboží.cz.
Rád bych využil nějakou funkci na přejmenování, ale zaboha nemohu přijít jak na to. Napadá mne:

  1. Buď rovnou přejmenovat elementy dle názvů na Zboží.cz
  2. Nebo vytvořit nové elementy, nalít do nich hodnoty elementů z našeho e-shopu a původní elementy skrýt.

Jak na to? Děkuji moc za rady.

1 Like

Produkty- pravidlo přepsat- všechny produkty- Element- PARAM_NAME, nový obsah - název co po vás chce zboží jako př. %PRODUCTNAME%

1 Like

Hm, to by asi šlo :slight_smile:
Děkuji!

Přepisovat se dají názvy buď :raised_hand: ručně, nebo :hammer_and_wrench: pravidly. Často je nějaký vzor, který lze použít hromadně. Např. doplnit do názvu výrobce. To lze udělat pravidlem a je to za :+1: chviličku.

Dále by se daly názvy vyexportovat do CSV, v něm upravit (LibreOffice, Excel aj.) a nahrát zpět do Mergada. Import CSV nasadili vývojáři ve čtvrtek, tak lze zkoušet :smile:.

Hmm… ale jak čtu dotaz podruhé, tak asi mířil jinam :worried:
Inu info nechávám. Třeba se bude hodit.

Dobrý den,

můžu takto do nového obsahu jednoho elementu přidat více elementů současně např. jako u vyhledávání s operátory OR? Příklad nového obsahu pro PARAM|barva = %PARAM_barva% OR %PARAM_barva1% OR %PARAM_barva2% … předpokládám, že ne; ale je tu nějaký způsob, jak toho docílit, krom toho vytvořit pro každý element nové pravidlo?

Díky.

@jonasjurasek, pokud máte na mysli to, že pravidlem přepsat chcete do elementu PARAM|barva vložit hodnoty z více proměnných (proměnné obvykle vychází z elementů a vyznačují se právě tím, že kolem sebe mají znak procenta), tak jednoduše stačí do políčka s novým obsahem elementu vložit více proměnných. Tedy např.:

obrazek

Můžete si tam vložit jakýkoliv text; vložené proměnné se poté při aplikování pravidel “zhmotní” do reálných hodnot u daného produktu. Klidně tam můžete mít vložené jen ty proměnné a mezi nimi mezery, nebo třeba čárky. Pokud nějaká proměnná u daného produktu neobsahuje žádnou hodnotu, nic se na její místo nevloží.

Měl jste na mysli toto? :slight_smile:


Pokud jste měl na mysli něco jiného - třeba že do elementu PARAM|barva chcete vložit buď hodnotu proměnné %PARAM_barva%, ale pokud tato proměnná nemá hodnotu, tak zkusit hodnotu proměnné %PARAM_barva1% a pokud ani ta nemá hodnotu, tak tam zkusit poslat hodnotu proměnné %PARAM_barva2%, tak to by bylo trochu složitější, ale myslím, že i to by šlo v Mergadu nějak vykoumat (za pomoci extra pravidla s nějakým chytrým regulárním výrazem).

2 Likes

Děkuji.
Ano, myslel jsem to tak, jak popisujete v druhé variantě. Regulární výrazy bohužel nejsou mou silnou stránkou, tak se uchýlím k hledání a snad najdu něco co bude fungovat na můj případ. Ještě jednou díky.

Tak se je za necelé 2 hodinky naučte na našem bezplatném online školení co bude teď v úterý: Zefektivněte workflow při úpravě produktových dat. Jednoduše, pomocí regulárních výrazů | Mergado.cz :wink:

2 Likes

Super, díky!

1 Like