Pricing Fox live*

V dalším vydání Liščího podcastu si Domča s Vladem z Rigoro povídali o tom, jak správně vyhodnocovat úspěšnost pricingových strategií. :chart_with_upwards_trend: Pusťte si šestý díl a zjistěte:

  • jaké metriky jsou nejdůležitější,

  • a jak s nimi můžete pracovat v Pricing Foxu a Mergadu. :computer:

1 Like

Přemýšlíte nad zapnutím Pricing Foxu? :fox_face: V dnešním článku jsme si vzali pod drobnohled výstupní datové soubory a jejich výhody. :face_with_monocle: Podívejte se na článek a zjistěte, jaká varianta je pro váš e-shop ideální. :shopping_cart:

1 Like

Analýza konkurence je důležitou součástí marketingových aktivit. :memo: Co by měla obsahovat a jak vám pomůže Pricing Fox? :fox_face: To zjistíte v dalším díle Liščího podcastu. :headphones:

1 Like

Hledáte vhodný nástroj pro vaši automatickou cenotvorbu? :money_with_wings: Vyzkoušejte Pricing Fox. Prodloužili jsme zkušební dobu na 30 dní. :partying_face: Během tohoto období máte k dispozici veškeré funkce aplikace zdarma. :fox_face:

1 Like

Liška je bohatší o několik nových funkcí, které vám například pomohou se segmentací produktů podle nákupní ceny nebo s přenesením slev do dalších systémů. :star_struck: Zjistěte v článku detaily nejen těchto vychytávek a vyzkoušejte je v aplikaci. :fox_face:

2022-02-23 #1.31.0
:pencil2: Přidali jsme možnost generovat rozdíl ceny po přecenění (slevy) do vybraného elementu.
:female_detective: K jednotlivým diagnostikám jsme přidali vysvětlující popisek, aby bylo hned jasné, jaké produkty do ní spadají.
:money_with_wings: Na stránce Produkty si můžete nově vyfiltrovat také produkty podle nákladové ceny z feedu a na jejím základě pak vytvářet pricingová pravidla.
:arrows_counterclockwise: V detailu a editaci pravidla se můžete rychle přesouvat na další a předchozí pravidlo pomocí nových tlačítek v úvodu stránky.
:convenience_store: V exportu konkurentů nově na první řádek propisujeme informace o vašem eshopu, aby se vám jednotlivé nabídky lépe srovnávaly.

Verze #2.0.0 :spiral_calendar: 01.11. 2023

  • :mechanical_arm: Největší porce změn v rámci tohoto release se dočkala stránka editace (resp. vytvoření) pravidla. Jelikož neustále rozšiřujeme možnosti pro vaše pricingové strategie, ale zároveň chceme, aby byl proces přeceňování srozumitelný a jednoduchý, formulář jsme rozdělili do samostatných přehledných sekcí.

  • :candy: Nově můžete v pricingových pravidlech pro nastavení referenční ceny využívat kromě dat z produktových karet z Heureky i další zdroje dat. V první fázi jsme přidali podporu pro MERGADO elementy, v dalších se pak můžete těšit na vlastní CSV, ale i různé další zdroje.

  • :card_file_box: S přidáním dalších zdrojů dat se Pricing Fox naučil pracovat i s nespárovanými produkty na Heurece, které nově můžete přeceňovat podobným způsobem jako ty spárované.

  • :warning: Reálnou marži a přirážku u produktů od teď počítáme z elementu s nákupní cenou, místo dosavadní vstupní ceny. Pokud chcete danou metriku sledovat, doporučujeme si zkontrolovat, že nákupní cenu do Pricing Foxu opravdu posíláte.

  • :floppy_disk: Velké změny se dočkala i stránka Exporty. Nejen, že od teď můžete jednotlivé záznamy řadit dle různých faktorů, ale můžete je i filtrovat a zobrazovat jen ty, které Vás právě zajímají. K jednotlivým exportům jsme navíc přidali sloupeček s časem posledního přístupu, včetně IP adresy a User agenta.

  • :label: Do produktového exportu jsme přidali volitelné políčko “Výstupní cena s DPH”, které se vám bude hodit při přeceňování bez daně z přidané hodnoty.

  • :convenience_store: Na stránce Produkty budete mít od teď přehled o nabídkách všech sledovaných konkurentů (místo dosavadních pěti)

  • :anchor: Z nového způsobu ukládání Nastavení projektu budou mít radost především noví uživatelé Pricing Foxu. Lišák od teď formulář uloží i když nemáte vyplněné všechny povinné údaje. Nestane se tak, že byste přišli o některé z již vyplněných políček. Na ty chybějící vás však nezapomene upozornit.

  • :slovakia: Do hlavičky aplikace jsme přidali přepínač lokalizace. Díky němu můžete měnit jazyk, který je přednastavený v rozhraní MERGADA.

  • :sparkles: V rámci releasu jsme rovněž aktualizovali všechny interní knihovny, což, mimo jiné, přináší užitečné praktické změny vzhledu většiny UI prvků, a to napříč celou aplikací.

2 Likes

:rocket: Objevte novou úroveň nastavování cen s Pricing Fox :fox_face:

:star2:Máte exkluzivní produkt, který má potenciál být na trhu hvězdou, ale přesto nevíte určit jeho odpovídající cenu? :bar_chart:Máte produkty, které nejsou spárované na Heurece? Anebo sledujete ceny svoji konkurence, ale nevíte jak informace o ní využít?

S novou funkcionalitou v Pricing Foxu máte kontrolu nad cenami plně ve svých rukou!

:chart_with_upwards_trend: Nová možnost využívá vaše vlastní zdroje dat o cenách, což znamená jen jediné…Preciznější nastavení strategií a možnost navýšení zisku! :moneybag: Chcete vědět, jak na to? Stačí se podívat na náš nejnovější článek na blogu.

2 Likes

Liška :fox_face: ani v novém roce nespí a díky tomu přichází hned s několika nepřehlédnutelnými vylepšeními! :tada: Největší z nich se týkají dalšího rozšíření možností přecenění díky novému zdroji referenčních cen z Kauflandu :fire: , s nímž se pojí i nová stránka Napojení. Liška se může pochlubit také nově přepracovaným detailem produktu a mnoha dalšími změnami, o kterých se můžete podrobněji dočíst níže :nerd_face::

:spiral_calendar:

2024-02-28 #3.0.0:

  • Nový zdroj referenční ceny a možnosti přecenění- Kaufland.cz/sk/de
  • Nová stránka Napojení
  • Nový design detailu produktu
  • Statistiky Google Analytics 4 v rámci produktových náhledů
  • Nová možnost přepínání Měny projektu
  • Nový Průvodce nastavením
  • Další menší vylepšení napříč aplikací

:new: Nový zdroj referenční ceny - Kaufland.cz/sk/de:
Dalo by se říci, že téměř revoluční změnou v Pricing Foxu je přidání nového zdroje pro tvorbu cen vašich produktů. Od teď totiž můžete kromě Heureky přeceňovat i na Kaufland.cz/sk/de. A co víc, tyto zdroje můžete v rámci jedné podmínky vzájemně kombinovat a dosahovat tak ještě lepších výsledku oproti konkurenci.

:file_cabinet: Nové možnosti napojení:
V rámci vylepšování a rozšiřování zdrojů napojení jsme se rozhodli zmodernizovat a zjednodušit i samotný proces napojení. A tak přinášíme oddělení jednotlivých konektorů (vstupních i výstupních) na samostatnou stránku „Napojení“ a také kompletní redesign této sekce. Díky této úpravě můžete vytvářet (nebo také rušit) přímé spojení s Kauflandem, Heurekou i dalšími zdroji dat mnohem jednodušeji.

:sparkling_heart: Redesign detailu produktu:
Další pozoruhodnou inovací je nový design detailu produktu. Nově získáte detailnější informace o vašich položkách, které jsou pečlivě rozdělené do přehledných sekcí, aby vám poskytla ještě hlubší vhled a komplexní přehled :chart_with_upwards_trend: :face_with_monocle: o všech produktech.

:bar_chart: Statistiky z Google Analytics 4:
V rámci produktu nyní najdete i produktové statistiky z Google Analytics 4, což vám umožní precizněji vyhodnocovat úspěšnost vašich pricingových strategií. Od teď máte důkladný přehled o výkonnosti produktů a lepší základ pro stretegické rozhodování!:chart_with_upwards_trend::sparkles:

:euro: Možnost přepínání měny projektu:
Na stránce Nastavení naleznete možnost přepínaní - Měna projektu. Využijete ho pokud chcete manuálně upravit automaticky detekovanou měnu ve vašem projektu podle svých vlastních preferencí.

:magic_wand: Nový průvodce prvním nastavením:
A konečně, pro vás máme nově přepracovaný Průvodce nastavením projektu! Cílem je zejména usnadnit novým uživatelům první kroky v nastavení aplikace, ale pomoct může i našim věrným zákazníkům. Svěřte se do rukou našemu průvodci a začněte s nastavením projektu jednoduše a rychleji než kdy dříve! :rocket::dart:

:dizzy: A to není vše! Spoustu dalších vylepšení a drobných detailů najdete po celé aplikaci :globe_with_meridians::wrench:

2 Likes

:star2: Do nového období přicházíme skutečně s plnou parádou, a tak vám opět přinášíme několik skvělých inovací, které zpříjemní používání aplikace Pricing Fox. :rocket: :tada: Nejenže sledujeme spolehlivost nového připojení na Kaufland Market Places a informujeme vás o všem důležitém, ale také jsme pro vás připravili několik dalších vylepšení, na která se můžete těšit:

:calendar:

2024-03-06 #3.0.1:

  • Kaufland Market Places – upozornění v případě nečekaných situací
  • Google Analytics 4 – souhrnné statistiky za 30 dní
  • Stránka Produkty – nové tlačítko umožňující přesun na stránky Kauflandu
  • Další menší změny napříč aplikací

:postal_horn: Spolehlivost napojení Kaufland Market Places:

Pokud jste již napojení ke Kaufland Market Places, které jsme vám představili v poslední aktualizaci, pro ještě větší komfort používaní aplikace budeme od teď pravidelně monitorovat spolehlivost připojení a v případě nečekané situace vás informujeme pomocí upozornění.

:chart_with_upwards_trend: Produktové statistiky GA4:

K produktovým statistikám Google Analytics 4 jsme nově integrovali i souhrnné statistiky za posledních 30 dní, což vám umožní sledovat výkonnost produktů ještě efektivněji. Tyto informaci nyní najdete jak na stránce detailu, tak i na seznamu produktů, s možností filtrování, řazení a exportů.

:card_file_box: Nové tlačidlo s přesunem na Kaufland:

Do našich produktových funkcí jsme začlenili nové tlačítko pro rýchly a pohodlný přesun na stránku s detailem produktu na Kauflandu (za předpokladu, že daný produkt je spárovaný).

:sparkles: Další drobné úpravy pro komfort při používání aplikace:

V rámci menších změn jsme pak, mimo jiné, přidali tačítko pro uložení pravidla, které budete mít vždy na očích a opravili i několik menších chyb.

2 Likes

Přichází jaro a s ním i další vylepšení Pricing Foxu! :cherry_blossom: :fox_face:

Nový update aplikace přináší vylepšení v designu, uživatelské přívětivosti a funkcionalitě, které vám usnadní každodenní práci. Nejvíce jsme se zaměřili na stránku Produkty, kterou jsme jsme přepracovali tak, aby byla přehlednější a snadněji se používala, přičemž jsme zachovali všechny oblíbené pokročilé funkce. Dále jsme přidali nový přehled marží na úvodní stránce, umožnili stránkování historie změn v detailu Pravidla a zavedli identifikaci TOP produktů Heureky. Navíc jsme úspěšně odstranili chybu v prohlížeči Safari, což vám umožní plně využívat aplikaci ve všech prohlížečích :globe_with_meridians:.

:spiral_calendar:

2024-04-03 #3.1.0:

  • Nový design a funkce na stránce Produkty
  • Nový přehled marží na stránce Přehled
  • Stránka Pravidla – stránkování historie změn
  • Stránka Pravidla – stránkování historie změn
  • Produkty – identifikace Top produktů Heureky
  • Chyba v prohlížeči Safari

:gift: Nový design a funkce na stránce Produkty

V tomto updatu naší aplikace jsme se zaměřili na uživatelskou přívětivost pro vaši pohodlnější práci. Největší pozornost jsme věnovali stránce Produkty, kterou jsme zpřehlednili :scroll:. Zároveň jsme ponechali všechny pokročilé funkce, které již dlouhodobě rádi využíváte. Seznam změn je rozsáhly, ale rádi bychom zmínili ty nejdůležitější, mezi které patří především nové možnosti filtrování produktů podle stavu jejích přecenění a také klikatelné štítky, díky kterým na jeden klik najdete všechny podobné položky.

:ribbon: Nový přehled marží na úvodní stránce

Na úvodní stránce od teď uvidíte strategický přehled produktů s nejvyšší a nejnižší marží. Tento box s TOP produkty se automaticky zobrazí, jakmile máte splněné všechny body v checklistu. Zároveň je potřebné do Pricing Foxu zasílat informaci o Nákupní ceně (bez ní nemůžeme správně marži vypočítat). To vám umožní identifikovat nejen ty nejziskovější produkty, ale i ty, při kterých zůstává prostor pro vylepšení cenové optimalizace. Díky tomu můžete dosahovat ještě lepších výsledků :briefcase::moneybag::chart_with_upwards_trend:.

:bookmark_tabs: Stránka Pravidla – stránkování historie změn

Historie změn v detailu přeceňovacího pravidla si také vysloužila drobnou úpravu a přidali jsme na ní stránkování :1234: pro lepší použitelnost a snadnější navigaci.

:trophy: Produkty – identifikace Top produktů Heureky

K přehledu produktů jsme přidali označení „TOP produkty v kategorii“ na Heurece, což vám umožní snadno identifikovat nejúspěšnější položky ve vaší nabídce. Současně můžete využít nový filtr, který vám umožní všechny tyto produkty rychle vyhledat a efektivně s nimi pracovat, a to například při tvorbě pokročilých pricingových strategií :star2::briefcase::chart_with_upwards_trend:.

:zebra: Chyba v prohlížeči Safari

Úspěšně jsme odstranili chybu, která ovlivňovala používání aplikace v prohlížeči Safari. Teď si budete moci užívat naší aplikaci na plno i v tomto prohlížeči! :star2::wrench:

Pokud máte připomínky nebo nápady na další vylepšení, neváhejte nám je napsat. Vaše zpětná vazba je pro nás klíčová! :chart_with_upwards_trend::bulb:

1 Like