Rychlost aplikace pravidel

Zdravím, včera bylo v novinkách info, že se jedno pravidlo zrychlilo x krát.

Nicméně toto je realita s aplikací pravidel viz obrázek. 14000 položek po 19 minutách…
A dalších 15 pravidel tam ještě je…

Reálně potřebuji aplikovat pravidla na nějaký vzorek dat. Tzn. mít možnost aplikovat pravidla na ±500 položek. Aplikace je pak v řádu minut a nemusím tak vytěžovat MERGADO všemi položkama…

1 Like

@petramikulaskova včera publikované :newspaper: release notes obsahují novinky, které by měly být na produkci nasazeny ve čtvrtek 22. 8. 2019. To je zítra. Dopředu se to píše, aby komunita :bulb: věděla, co se chystá a že v určitý čas dojde k release. Tedy (obvykle krátkému) odstavení administrace Mergada.

Na změření to bude tedy v pátek.
OK?

Ne. To se týká jednoto typu pravidla. Těch 14000 položek se aplikuje za 30 minut.
Blbě se focusuje práce, když s jedním shopem pracuji průběžně celý den. Místo, aby se to za hodinu vyřešilo a mohlo se dělat pro jiného klienta.

Podívali jsme se na zoubek podivně pomalému pravidlu Hromadně přepsat podle výběru a zrychlili jsme ho (a nasadili už minulý týden - bystří si již mohli všimnout :wink:).
Podle dosavadních měření se toto pravidlo zrychlilo více než 10x. Na reálných datech jsme viděli zrychlení zpracování pravidla z 1+ hodiny na 5 minut

1 Like

Ahoj, zrychlení zmiňované v release notes se týkalo typu pravidla Hromadně přepsat podle výběru. Na screenshotu (pokud správně vidím) je na druhém řádku sice hromadné pravidlo, ale jiného typu - a to jest Hromadně přepsat hodnoty, kterého se zrovna tohle zrychlení netýká.

Doplním, že ne všem exportům se ve všech případech toto nově optimalizované pravidlo zrychlí stejnou mírou. Záleží na konkrétní konfiguraci pravidla.

Příklad, který zmiňuji v release notes, se týká situace, kde měl uživatel v daném pravidle definovaných ~150 párů <výběr> vs <nová hodnota> - a to celé nad exportem čítajícím více než 300 tisíc položek. Po nasazení zmiňované optimalizace se příprava tohoto pravidla zrychlila z jedné a půl hodiny na 5 minut.

Nicméně zopakuji, že - bohužel - na tvém screenshotu se jedná o jiný typ pravidla.

2 Likes

Pošli prosím @petramikulaskova klukám na náš support o který export jde. Mrknou na to. Třeba je něco napadne. Případně zadají na analýzu na vývoj.

Děkuji.

2 Likes

Píší obecně, že sem tam je nějaká zmínka o zvýšení rychlosti, ale v reálu při více pravidlech, tak jsme v řádu desítek minut než se přegeneruje feed při 14000 položkách.

1 Like

Ok pošlu. Díky.

1 Like