Dobrý den,
používáme Heureka feed, ten ovšem mění všechny speciální znaky v ITEM_ID na “_”. Například SE910.5IN se změní na SE910_5IN. Rád bych tedy vytvořil druhý feed, kde budou správné ITEM_ID a poté ho propojil se stávajícím heureka feedem. Má Mergado takovou možnost propojení?
Děkuji.
Zdravím,
nejsem si jistá, zda rozumím dotazu, potřebujete na výstupu z Mergada zanechat ITEM_ID stejné, jako na vstupu? Je opravdu potřeba vytvářet a následně “spojovat” dva feedy?
Klidně mi pošlete ID projektu s příkladem produktu, kterého se to týká, mrknu na to :).
Lépe popíšu situaci, jediné co bychom potřebovali změnit je právě ITEM_ID, který by se měnil na základě účelově vytvořeného feedu ze shoptetu. Vše ostatní by zůstalo stejné. Heureka feed nepodporuje speciální znaky, tudíž je mění na podtržítko, (viz screenshot Imgur: The magic of the Internet), což nám následně dělá problémy v Baselinkeru. Tudíž bychom potřebovali změnit zpátky ITEM_ID na reálnou hodnotu.
Rozumím, děkuji za upřesnění :).
Pokud byste měl k dispozici CSV, tak se to dá do projektu naimportovat pomocí pravidla “Import datového souboru”. První sloupec je párovací, takže v tomto případě ideálně EAN. Druhý sloupec by bylo to “ITEM_ID”, které potřebujete do projektu dostat.
Více o tomto pravidle naleznete zde. Máme i video návod - https://www.youtube.com/watch?v=bugnp4DH1x8.
CSV lze také vytvořit pomocí Mergada, jako nový projekt tak, že si vložíte na vstupu URL s libovolným formátem, kde máte Vámi požadované “ITEM_ID” a převedete na formát “Plain CSV, data oddělená čárkou”.
Pak na stránce “Elementy” ponecháte viditelné pouze požadované dva sloupce, seřadíte tak, aby párovací sloupec byl první a přegenerujete feed.
Výstupní URL z projektu pak jde naimportovat právě do Vámi požadovaného projektu, kde potřebujete “ITEM_ID” změnit, pomocí výše zmíněného pravidla.
V případě podobných technických dotazů nás neváhejte kontaktovat na e-mailové adrese mergado@mergado.com :).
Děkuji. Jaký mohu vybrat formát vstupního feedu, pokud jsem si v exportu z shoptetu nastavil pouze dva elementy a to ITEM_ID a EAN? Nastavil jsem Mergado XML a ukazuje mi to 0 produktů. Projekt se jmenuje TEST SPOJENÍ ITEM_ID.
Vypadá to, že se mi to povedlo, nastavil jsem Shoptet - univerzální.
Je potřeba zvolit formát, ve kterém to ze Shoptetu berete, tedy je možné, že je to jak píšete - Shoptet univerzální, nebo Shoptet kompletní? Tím, že feed nevidím, tak nevím. Ale když URL feedu kopírujete z administrace Shoptetu, měl byste vidět, který formát jste si zvolil :).
Jsem ráda, že už se povedlo.
Ovšem to vypadá, že pravidlo které jsme řešili dříve nefunguje. Mohla byste mi prosím na to mrknout a osvětlit mi, co mám špatně?