Spojení elementů ze 2 feedů

Zdravím, klient nám poskytl 2 feedy. Bohužel jeden neobsahuje informaci o skladových zásobách a druhý nemá zboží přiřazené ke kategoriím. Bylo by možné převzít kategorie z jednoho feedu a napárovat je k produktům do druhého feedu? Předem děkuji za odpověď.

Michal.

1 Like

Hezký den,

pro doplnění skladových zásob k produktovému feedu v Mergadu se v současnosti používá nejčastěji pravidlo Import datového souboru, díky kterému si můžete jednoduše namapovat konkrétní produkty (například podle ITEM_ID) a hromadně k nim přidat hodnoty, které by normálně bylo pracné přidávat manuálně.

Pravidlo Import datového souboru umí pracovat i dynamicky, pokud vstupní CSV soubor nahrajete na online úložiště (například Google Sheets, či do aplikace eM Files) a při každé aplikaci pravidel se tak nahrají aktuální hodnoty.

Více o pravidle Import datového souboru se můžete dočíst v našem článku Novinka CSV import přináší ulehčení práce v Mergadu, případně napište přímo na MERGADO technickou podporu na adrese MERGADO@MERGADO.cz.

2 Likes

Před chvílí jsem psal o něčem podobném v tomto vlákně Sloučení dvou feedů - #4 od michaljanik
Řekl bych, že propojení libovolného feedu s feedem v CSV je v pohodě, viz komentář @honza_b Složitější se mi zdá propojení dvou XML to se dá řešit buď na úrovni souborů, viz odkaz výše, což je vhodné např. pro spojení nabídky více dodavatelů do jednoho výstupního feedu. Pro napojení dat z XML do exportu mne napadla trik za pomoci :cow: aplikace Blending Bull & pravidla datového importu. To bude chtít ale otestovat :wink:

1 Like

Zdravím, platíme si MERGADO, má spoustu funkcí, takže mě nyní překvapilo, že nejde už v základu spojovat feedy dohromady, ale musí se to obcházet přes csv nebo nějaké extra placené doplňky.
Myslel jsem, že pro naše zákazníky jednoduše připravím obecný export, dostupnostní export a export jejich cen, že to snadno naklikám, případně pro konkrétní zákazníky jednoduše upravím, ale jak vidím, bude to opruz. Berte to jen jako povzdech, čekal jsem něco víc. Dnes běžná drag&drop funkčnost pri skládání či zanořování prvků nového feedu by byla fajn.

1 Like

Za zpětnou vazbu děkuji.

Ono s tou “…běžnou drag&drop funkčností…” není tak jednoduché. Někdo ji musí navrhnout, naprogramovat, otestovat… Zkrátka je to hodně práce. Kdyby to šlo zajistit mávnutím kouzelného proutku, rád to pro Vás hned zařídím :wink:

Nápadů na funkce je spousta. Soutěží spolu o pozornost. Vidět je to např. v novinkách. Spojování feedů je holt hodně komplexní úkol, velmi pracný a předběhly ho jiné :worried:

2 Likes

Rozumím, vím, jak funguje vývoj webových aplikací. Jednoduše jsem doufal v něco víc už v základu, takže pro mě je to zklamání.

Už dát dohromady validní feed pro FB byl porod. Po importu Google feedu a jeho exportu pro Facebook vylezl nefunkční polotovar. A to je špatně. Musel jsem aplikovat další pravidla, která jsem často musel sám hledat formou pokus/omyl a ve specifikacích daných systémů, místo aby na ně MERGADO samo upozornilo. To naopak hlásilo “validní export”. Týden mi trvalo to dát dohromady, že např. nefunguje cena na tisíciny, jak je to s absencí brand/mpn, identifier exist apod. Ani tenhle základ nemá MERGADO podchycený. Nakonec jsem to rozjel, ale je to bída.

Nyní jsem doufal, že MERGADO využiju pro obecné feedy pro zákaznické systémy a pro slučování či rozdělování feedů podle potřeb jednotlivých zákazníků. A to je bída na druhou. Proč nemohu v základu určit větší počet importů (třeba 3 importní XML feedy), určit společný řídicí znak (např. ID) a jednoduše drag & drop nenacvakat novou strukturu feedu?

Máte pravdu, že takový vývoj něco stojí. Ve chvíli, kdy si mám vybrat mezi systémy, které mají podobnou funkčnost, si spíš vyberu ten, který je víc user friendly. Jediné štěstí pro Vás je, že všechny jsou na tom podobně bídně :smiley:

Zdravím, neposunulo se to někam?

Nikoliv. Vývojové kapacity se věnují jiným úkolům.