Dobrý den,
ve feedu se snažím o propsání parametrů do popisu. Rád bych vzal všechny parametry a dal je do jednoho elementu, řádek po řádku. Zadařilo se mi zatím pouze propsat parametry do více stejných elementů (viz přiložený screenshot) pomocí pravidel Hromadné zkopírování hodnot a poté Přepsat. Je nějaká možnost jak tohoto docílit? To jak bych si to představoval jsem také znázornil ve screenshotu
Děkuji.
Zdravím,
je potřeba cílit na jednotlivé parametry pomocí pozic.
Našla jsem si Váš projekt v Mergadu, tak můžete mrknout do pravidla č. 5.
Další pozice (parametry) si můžete už doplnit sám, vždy jen zkopírujete řádek a změníte číslo pozice. V pravidle by to vypadalo následovně:
Mějte hezký den :).
Děkuji moc, funguje to.
Ovšem je tu malý problém, každý produkt může mít jiný počet parametrů-pokud jich namapuju víc než jich reálně je, zůstává tam pouze dvojtečka, kterou rozděluji PARAM_NAME a VALUE. Jsem tohle schopný řešit? Případně mě napadá nastavit PARAM_NAME například tučným písmem, aby rozlišení šlo poznat.
Zdravím, máte pravdu, stačí za dané pravidlo vytvořit ještě další pravidlo typu “Najít a nahradit”, kde pomocí regulárního výrazu dvojtečky smažeme:
Skvělé, děkuji moc za asistenci
Ještě mě napadla jedna věc, mohu nějak smazat duplikáty? Např. Barva: Bílá.
Duplikáty rozměrů bych asi rád ponechal, jelikož pod jedním názvem produktu máme více rozměrů, tudíž pochybuji že jsem schopný vyfiltrovat to tak, aby to ukazovalo správně.
Pomocí regulárních výrazů to nepůjde, asi nás bohužel v tento moment nic nenapadá. To jedině kdybyste vy sám věděl, na kterém řádku/pozici máte duplikát a takový řádek bychom do výstupu nedávali, jenomže vzhledem k počtu produktů to vypadá, že je duplikátní hodnota pokaždé jinde.
Ještě popřemýšlíme a kdyby nás něco napadlo, dáme Vám během zítřka vědět :).
Zdravím, u toho jednoho včerejšího produktu, který jste tu zmiňoval bylo “Barva: Bílá” dvakrát, takže opravdu duplicita. Pokud je tam parametr “Barva” vícekrát s jinými hodnotami, tak to tam chcete ponechat všechno?
Příklad:
Dobrý den, ano, to bych tam chtěl ponechat
V nejlepším případě z toho udělat Barva: Zelená/Žlutá/Šedá/Růžová, ale to si nemyslím, že bude možné.
Zdravím, podařilo se mi dát za sebe jednotlivé barvy, nicméně nepřišla jsem zatím na to, jak odstranit případné duplicity. Musel byste však trošku přeházet pravidla, zkusím to srozumitelně popsat, krok po kroku.
- Na stránce elementy si vytvořte pomocný element “BARVA” a skryjte ho na výstupu.
- Vytvořte si pravidlo na odstranění kategorií z parametrů (předtím jste ho tam tak měl) a toto pravidlo musí být ze všech pravidel, které budou následovat, první v pořadí:
- Vytvořte pravidlo “Přepsat” pro naplnění pomocného elementu “BARVA” ( zápis je
%PARAM { PARAM_NAME = "Barva"} #{1} | VAL%
) následovně:
- Další pravidlo slouží k vyčištění elementu “BARVA”, pomocí regulárního výrazu
/ /\s?/?\s?/?\s?/?\s?/?\s?/?\s?
, od znaků “/”, které tam vzniknou navíc:
- Nyní odstraníme nepotřebné parametry “Barva”, protože jsme si již dostali všechny barvy do jdoucí za sebou elementu “BARVA”.
- Pak už následuje pravidlo, které jsme spolu vytvořili dříve, akorát tam třeba na druhý řádek, nebo kam budete chtít, vložíte %BARVA%:
- Následuje pravidlo pro odstranění dvojtečky, pomocí regulárního výrazu, které už v projektu je.
Zasílám pro jistotu finální screenshot pravidel, jak jdou po sobě:
Výsledek vypadá potom takto:
Mějte hezký víkend a snad Vám to pomůže
Dobrý den, děkuji za podrobný postup. Vypadá to, že mi nefunguje krok 3 a to je naplnění pomocného elementu BARVA. Pro upřesnění, vytvořit jsem si pomocný element PARAM1 kam si kopíruji hodnoty z PARAM, jelikož do něj nechci zasahovat. Kde může být problém?
Děkuji.
Dobrý den,
problém je právě v tom pomocném PARAM1, zkrátka jste nedodržel výše zmíněný postup a všechno máte trošku jinak. Doporučuji to nastavit přesně tak, jako je to popsáno výše.
Vámi vytvořený pomocný PARAM1 se Vám naplní pouze parametry z první pozice, takže si myslím, že tento pomocný element a pravidlo nepotřebujete.
Vstupní hodnoty se Vám v projektu zachovají a kdybyste s nimi potřeboval později pracovat, jsou tam. Nicméně pravidlo č. 8, a to, že jste v návodu nenechal elementy přesně tak, jako jsem popisovala, způsobuje to, že to nefunguje.
Rozumím, bohužel potřebuji mít v parametrech stejné hodnoty jak na vstupu tak na výstupu, jinak by mi to udělalo nepořádek v dalších procesech za Mergadem.
Zdravím, rozumím, upravila jsem Vám to přímo v projektu tak, aby to fungovalo. Pravidlo č. 8 nyní správně zkopíruje celou strukturu parametrů do pomocného PARAM1:
Dále tedy pracujeme už jen s pomocným PARAM1 a jeho hodnotami, tím se zachovají na výstupu stejné parametry, jako na vstupu.
Je však potřeba, abyste si opravil pravidlo č. 13 - “SLOUČENÍ PARAMETRŮ”, do pozice č. 6 cílíte správně na PARAM1 příklad: %PARAM1 { @@POSITION = 6} | PARAM_NAME1%: <strong>%PARAM1 { @@POSITION = 6} | VAL1%
, nicméně dále jste tam ponechal původní parametry, to je třeba ještě opravit a všude mít ty jedničky:
Jinak už to funguje správně, viz. tyto dva sledované produkty.
Výborně, děkuji moc. V pravidle 13 jsem změnil jen pár hodnot na zkoušku. Jdu se na to podívat a snad se mi podaří přidat i formátování jako u ostatních parametrů.
Jak mohu prosím smazat prázdný řádek, který mi vzniká když v parametrech není barva? Imgur: The magic of the Internet
Dobrý den, již všechno funguje jak má. Zjistil jsem, že AI je v ohledu regulárních výrazů opravdu dobrý pomocník Duplikáty které jsme řešili dříve v konverzaci (Barva: Bílá|Bílá), jsem smazal pomocí tohoto výrazu v okénku Najít: \b(\w+)|\1\b. V okénku Nahradit bylo potřeba zadat \1.
Pěkný den.
Zdravím, tak to je perfektní, děkuji za zpětnou vazbu a omlouvám se, že jsem Vás nechala čekat.