Stahování feedů z FTP

Rád bych se zeptal @group_specialists @group_feedmarketing zda by byl zájem o funkcionalitu, která by umožnila stahování dat (vstupních feedů, CSV a podobně) z FTP chráněných zadáním přístupového jména a hesla.

Proč se ptám

Jedna z aplikací zvažuje zda tuto funkcionalitu zařadit do roadmapy. NEbylo by to tedy přímo v jádru, ale v aplikaci. Díky tomu by se to dalo použít i mimo MERGADO (což by bylo třeba řádně rozvážit kvůli bezpečnosti dat).

Je to komplexní výzva - víc než se zdá na první pohled. Bylo by třeba ošetřit jak samotné přístupy, tak bezpečné ukládání přístupových údajů, ošetření chybných přístupových údajů a podobně. Zkrátka je to dost práce kterou má smysl dělat jen pokud budou parťáci, kterým pomůže.

Zpětná vazba

Pokud pro funkcionalitu máš konkrétní využití, napiš prosím sem, nebo mě do soukromé zprávy zde na fóru. Pokud bude zájem, bude to mít smysl rozpracovat. Pokud nikoliv, necháme to být.

Děkuji.

1 Like

Na vstupu toto nevyužijeme, využil bych to na výstupu, například MALL to umožňuje:
• Pro zabezpečení Vašeho XML feedu je možné použít HTTP Basic autentifikaci Basic access authentication – Wikipedie

1 Like

Na výstupu nyní přístup řeší Symlink Stork. Nyní přes různé adresy (symlinky) na stejný obsah. Omezení přístupů heslem i další omezení v roadmapě má. Cílí to ale spíš na ověření :woman: uživatele. Mělo by tam být i omezení např. na vybrané :house: IP adresy.

Tuším, že tu “basic” autorizaci bylo možné řešit přes login a heslo v :mailbox: URL? Jistý si nejsem - každopádně mi to přišlo docela slabé.

Každopádně @Simek_profi moc díky za podnět. Tohle neslíbím. Nicméně informace padla :wink:

Ahoj @michaljanik

Nenapadá mě aktuálně žádné využití v rámci rozdělaných projektů :slight_smile: Většinou vše řeším metodou, co je v Mergadu k dispozici, v tomto případě tedy využití Google Sheetu a načtení souboru z URL do Mergada :wink:

2 Likes

využití Google Sheetu a načtení souboru z URL do Mergada

Dobrý den, mám pocit, že se mi to bude za pár dní hodit - je někde návod nebo postup? Můžete poradit zde (hodí se i pro další zájemce)? S tímto vstupem do Mergada nemám žádnou zkušenost. Moc děkuji!

1 Like

Tohle máme popsané na MERGADO blogu: https://www.mergado.cz/data-z-sheets-do-mergada

Případně ještě v dalším článku popisujeme možnost importovat Google tabulku přímo jako nový export: https://www.mergado.cz/blog/import-a-export-dat-google-sheets#block-system-main:~:text=Import%20dat%20z%20Google%20tabulek

3 Likes

Skvělé, ukládám si. Děkuji.

2 Likes

Inu uteklo pár let a v mezičase se stala spousta věcí, nicméně dnes hlásím, že jsme v MERGADO Store vydali novou aplikaci MERGADO Drive. Umí získat datové feedy z FTP a vystavit je pro běžné zpracování. Např. v MERGADO Editoru. Hodit se bude při napojování dat dodavatelů.

Osobně doufám, že by MERGADO Drive mohl pomoci i s napojováním dat dodavatelů, kteří data poskytují jen někdy v noci a po zbytek dne dostupná nejsou, čímž nám práci někdy komplikují. Případně s napojením dat z desktopových aplikací. Ale to teprve uvidíme :smile:

1 Like