Dobrý den,
je možné v Mergadu kompletně předělat feed od dodavatele?
Tedy například - ve feedu od dodavatele je parametr cena popsán jako <g:price>59</g:price>, tento element bych chtěl nahradit za <PRICE_VAT>59</PRICE_VAT>.
Popřípadě kdyby jste někdo měl zkušenosti s podobným problémem a jak ho vyřešit efektivněji budu rád za každou pomoc, eshop mám u Shoptetu.
Odpovím obecně:
Je-li dodavatelský feed ve formátu některého zbožového srovnávače (např. Heureky, Zboží.cz, Google nákupů, apod.) potom by mělo jít pomocí pravidel a dalších funkcí Mergada takový feed téměř libovolně upravit.
Pokud je feed od dodavatele v úplně jiném formátu, neodpovídajícím struktuře žádného zbožového srovnávače, tak nepůjde do Mergada vůbec naimportovat.
1 Like
A já k tomu dodám, že je nejlepší to zkusit.
Děkuji za rady. Problém je že nevím, jak upravit jednotlivé elementy nebo jestli je to vůbec možné.
Feed od dodavatele je ve formátu zbozi google - naimportovat lze bez problému, bez problémů lze také převést na formát pro heureku. Já ale potřebuji právě formát pro google, jen v jiné struktuře, tedy jak jsem psal například název elementu G:PRICE převést na PRIVE_VAT. Našel jsem pouze pravidla na úpravu obsahu elementu, ale ne samotný název.
1 Like
To v Mergadu zařídit můžete a celkem snadno:
-
na stránce Elementy si vytvoříte nový element s názvem, jaký potřebujete, např. PRICE_VAT (pokud tedy už není v Mergadu takový element k dispozici, v takovém případě můžete tento krok přeskočit)
-
na stránce Pravidla si kliknete na vytvoření nového pravidla, typ pravidla zvolíte “Přepsat” a přepíšete si z nějakého elementu (např. G:PRICE) jeho hodnotu do Vašeho “nového” elementu (PRICE_VAT)
To je vše. Po přegenerování exportu už budete mít v elementu PRICE_VAT naplněné hodnoty z G:PRICE.
-
dle uvážení potom ještě můžete nežádoucí elementy skrýt pro výstupní feed (aby v něm nebyly), to lze provést na stránce Elementy a u konkrétního elementu (např. G:PRICE) pomocí ikonky “oka” můžete element pro výstupní feed skrýt.
Pro další dotazy k ovládání Mergada nám klidně zavolejte nebo napište na naši tech. podporu, kontakty najdete zde.