Verzování Mergado API

Dobrý den,

dostala se ke mně informace, že Mergado plánuje vypnout v1 API a chci tedy ověřit, jakou verzi API používáme. V souvislosti s tím bych měl dvě otázky:

1. Zkoušel jsem dotaz na verzi API a nehledě na to, jakou verzovací hlavičku jsem použil (a i když jsem nepoužil žádnou), dostal jsem vždy odpověď v2. Pochopil jsem to tak, že dotaz na verzi API vrací verzi, kterou kontaktuji, je to tak, nebo jsem dotaz špatně pochopil a výsledkem je vždy poslední verze API?

2. Pro kontaktování API používáme mergado API client. Chtěl jsem se zeptat, jakou verzi API tento balíček používá?

Děkuji.

Dobrý den,

Pochopil jsem to tak, že dotaz na verzi API vrací verzi, kterou kontaktuji, je to tak, nebo jsem dotaz špatně pochopil a výsledkem je vždy poslední verze API?

V tuto chvíli tento endpoint vrací vždy aktuální, tedy poslední vydanou, verzi API. Chápu, že popis v dokumentaci může být matoucí. V nejbližší době ho proto upravíme. :slight_smile:

Chtěl jsem se zeptat, jakou verzi API tento balíček používá?

Tato knihovna verzování vůbec neřeší. Používá tedy defaultní verzi API, které v tuto chvíli odpovídá verzi v1.

Každopádně je dobré připomenout, že přechod na verzi v2 ovlivní pouze tyto API endpointy:

V případě, že tyto endpointy vůbec nepoužíváte nebo z nich používáte data v podobě, v jaké jsou nyní uvedeny v dokumentaci, Vás přechod na verzi v2 vůbec neovlivní.

Děkuji za radu, ovlivněné endpointy nepoužíváme, takže budeme v pořádku :+1:

API dokumentace je podle mě na dobré úrovni, jen jsem si nebyl jistý tímto endpointem. Určitě by mi dávalo smysl mít oba endpointy, jednak pro zjištění nejnovější verze a jednak pro zjištění verze, kterou kontaktuji.

Měl bych ještě poslední otázku, když knihovna vůbec verzování neřeší, měli bychom jej nějakým způsobem explicitně specifikovat? Knihovnu jsem zkoumal a nenašel jsem způsob, jak bych mohl verzovací hlavičku poslat bez úpravy knihovny samotné.

Konkrétně používáme fluent zápis, například:
$client->shops->$shopId->get();

Specifikaci verze v tuto chvíli není potřeba zavádět. Po odstranění v1 bude totiž fungování API jednotné a plnohodnotně si proto vystačíte s defaultní verzí.

Možnost verzování sice zachováme, do budoucna ale nemáme v plánu fungování stávající verze jakkoli měnit. Pokud to přece jen někdy bude potřeba, možnost specifikovat verzi do knihovny přidáme a budeme Vás o případných změnách s dostatečným předstihem informovat.