Po včerejším releasu evidujeme problémy s nahráním feedů z Mergada do srovnávačů. Týká se to hlavně Google, Facebook, Zboží a Ceneo formátů. Projevuje se to chybovou hláškou v administraci srovnávače a zamítnutím produktů.
Problém jsme identifikovali a na opravě intenzivně pracujeme.
Ahoj, prosím jak to bude ok, tak dejte vědět, klienti jsou z toho lehce nervózní. Díky Ondra
UPDATE
Chyba způsobující problém s nahráním Google, Facebook a Zboží feedů byla opravena.
Pokud nechcete čekat na automatické přegenerování Mergadem, které feedy v následujících hodinách samo opraví, můžete vše urychlit tímto způsobem:
-
Nejdříve přegenerujte konkrétní exporty v Mergadu (Nastavení → Přegenerování → “Přegenerovat vše”).
-
Po doběhnutí přegenerování spusťte ruční načtení feedu v administraci srovnávače (např. GMC). Tím by měl být problém se zamítnutím produktů vyřešen.
Kdyby se objevil jakýkoliv jiný problém, ozvěte se prosím.
Ještě jednou se omlouváme za způsobené komplikace.
Ještě mám dost feedu zaseknutých buď na importu, aplikaci pravidel nebo exportu. Čas běhu tam je klidně 8+ hodin. Procesy manuálně nejdou zastavit. Na to prosím koukněte.
Díky za upozornění.
Zpomalená rychlost po včerejším release už byla také opravena. Zaseknuté projekty se za nějakou dobu samy odemknou a pak už by měly běžet jak dřív.
Kdyby něco hořelo, pošli prosím na email odkaz na projekt a můžeme ručně odblokovat.
Poslal jsem mail, díky.
Ještě se nám ozývají zákazníci, že stále v některých Merchant Centrech feed i po přegenerování v Mergadu, není schválen. Tuto situaci také řešíme a podle vývojářů bude opravena cca do hodiny.
Takže vše ohledně feedů pro Google (Google Merchant → Google Ads) by mělo být nyní opraveno. Doporučený postup, pokud Vám Google feed, resp. produkty v něm odmítal je uveden výše:
Nejdříve přegenerujte konkrétní exporty v Mergadu (Nastavení → Přegenerování → “Přegenerovat vše”).
Po doběhnutí přegenerování spusťte ruční načtení feedu v administraci srovnávače (např. GMC). Tím by měl být problém se zamítnutím produktů vyřešen.
Ahoj, Luďo,
zkoušel jsem u menších xml feedů a problémy přetrvávají:(
Pošli mi prosím na Mergado@Mergado.cz nebo do PM tady o jaké jde exporty - teď už by v nich opravdu chyba neměla být (po novém přegenerování).
Také nefunkční.
OK, ale přiznám se, že bych potřeboval upřesnit, co konkréně Googlu vadí? Co je ve feedu stále špatně? Nyní už nevím. Na první pohled je feed v pořádku, obsahuje produkty a správné elementy - alespoň se to tak na první pohled jeví. Budete-li někdo vědět konkrétně co je ve feedu špatně, budu rád, když sem napíšete. Děkuji.
Google si stěžuje na toto:
- Neplatný nebo chybějící povinný atribut: image link
- Položka seznam
- Neplatný nebo chybějící povinný atribut: price
- Neplatný nebo chybějící povinný atribut: availability
Nemůže tomu vadit pouze uzavřený tag title, link a description v hlavičce? viz.
…toto je jediný rozdíl v parametrových datech mezi tím, co posílám skrze XML feed do Mergada a tím, co jde z Mergada ven…
Toho jsem si všiml také, a ptal se kolegů. Vývojáři mi k tomu sdělili, že i před tím (před včerejším releasem) tam byla natvrdo daná hlavička, ve které minimálně link
prázdný být občas mohl.
Myslím, že to bude nějak souviset s těmito elementy (vždyť jinak tam jsou už jen produkty). Aktuálně testujeme různé verze, zda tam být tyto elementy mohou / nemohou / prázdné / neprázdné… Snad už to brzy rozluštíme.
…já se domnívám, že link, aj. data prázdné být mohou, to ničemu nevadí… ale problém je ten, že ve feedu je pouze uzavírací tag, tj. , ale nikde nemá začátek… tj.
…nicméně to se pouze domnívám jako laik - tedy myslím, že buď se tam musí do hlavičky přidat i otevírací tag, nebo musí zmizet ten uzavírací a když tam nebude nic, ničemu to vadit nebude - alespoň google to ve své specifikaci nevyžaduje, pokud se nepletu.
…tak koukám, že se to do textu nedostale, takže obrázek:
Když si otevřete soubor v poznámkovém bloku a nebo si dáte pravím tlačítkem myši zobrazit zdrojový kód stránky, uvidíte, že elementy jsou ve skutečnosti generovány jako:
<title></title>
<link></link>
...
Zápis <link/>
je pouze validní zkratka jak zapsat prázdný element, kterou prohlížeč používá při zobrazení prázdných elementů.
Nestudoval jsem kód, ale šel na to “hrubou sílou” a načítal feedy třeba i na 6x v GMC, v mergadu přegenerováno 1x.
Přijde mi ale, že laguje i GMC a záleží i na velikosti feedu.
Např. 352 produktů jsem načítal 3x, 11k produktů 6x.
Asi jste zjistili, ale nestačí pouze kliknout v GMC na tlačítko “načíst / fetch now” (na to klikám tak 50x :D), ale musí se počkat až se objeví klasická hláška “váš soubor se zpracovává”.
Zajímá mě ale, jestli přegenerovat v Mergadu všechny účty pro sichr (i ty, které jsou v pořádku). Nebo radši pozastavit denní načítání feedu v GMC.
Zdá se, že opakované pokusy načtení feedu v Merchant Centru jsou řešením. Děkuji @dantoa.
Pro ostatní doplňuji info od našich vývojářů, ať si (v případě zájmu o urychlení nápravy) přegenerují všechny google projekty, které ještě nebyly přegenerovány po dnešní 13. hodině, kdy byla nasazena oprava.
Zdravim, ja vnimam dva problemy.
1) Odmietnute feeds pre Google
Postupne kontrolujem vsetky feeds. Prvy “balik” resp. klienta mam za sebou. Vysledok: FB - OK (3/3), ale v pripade Google 1 (1/3) nechce prejst. Stale hlasi tie iste chyby vo feede ako odvtedy, co to zacalo padat. Vizualne sa zda, ze vsetky feeds su v poriadku, ak mi neusiel nejaky detail. Napada ma, ked citam co pisete, ci to nemoze byt niekde “zacashovane” na ceste medzi Google a Mergado…
Skusim teda este par krat pregenerovat v GMC ten jeden feed co nejde, a skontrolujem dalsich klientov. Ak to nepojde, mozem vam niekam napisat nejake referencie, nech to mozete aj vy skontrolovat?
2) nevyplnene udaje v admin zone
Ide o zalozku “Produkty”. Akoby sa niekde stratili obrazky. Namiesto produktu je zobrazeny “nepomenovany produkt”, namiesto obrazkov su zobrazene “krize”. Hovorim o zobrazeni v tabe “Nahlady” a Obrazky" pre konkretny produkt.
Dakujem za pomoc.S