Mall Marketplace - MALL XML Feed

Dobrý den, je možné se prosím přihlásit jako Insider? Měl bych velký zájem o novou verzi a rád bych pomohl s testováním i vlastní přípravou feedu.

Děkuji

2 Likes

Dobrý den,

velice rádi vás přidáme mezi Insiders. Přejete si přidat váš účet: ilovebike nebo jiný?
Děkuji moc za informaci.

:mergado:

1 Like

Dobrý den, ano prosím, přidejte mě prosím pod tímto účtem. Moc děkuji :slight_smile:

Ok, hotovo. Teď se stačí @ilovebike jen odhlásit a přihlásit v Mergadu a pak si jít vytvořit nový export :arrow_right: ve formuláři pro vytvoření nového exportu bude vidět checkbox, který lze použít pro vytvoření exportu v MERGADO 2.
Více informací dostupných jen pro insiders je potom zde.

2 Likes

Dobrý den,
prosím prosím, mne taky přidejte, velice to ocením (učet huranabytek)
Snažím se přes technickou podporu, ale tam to nejde nebo neví.
Děkuji moc.

Dobrý den,
ano, ale na uvedeném féru se píše:

[image]

Rád bych se tedy přidal do těch insiders, je to ok?

Děkujeme a přeji příjemný den.

Ing. Kamil Němec
telefon: +420608449964
www.huranabytek.cz
HURÁ obchody, s.r.o.
Braunerova 8, 18000, Praha
po-pá: 10:00-18:00

Dne 20.04.2022 v 14:51 Luděk Volejník (MERGADO) napsal(a):

Dobrý den,

zřejmě jste narazil na diskuzi Mall Marketplace - MALL XML Feed - #8 od davidjanek , ale jak je tam napsáno, v tuto chvíli formát pro Mall marketplace ještě není dostupný ani v současném Mergadu ani v novém, které připravujeme.

Aktuálně je jedinou možností vytvořit si v Mergadu feed ve formátu Heureky a ten poslat do Mallu, měli by jej akceptovat.

Děkuji za pochopení.

S pozdravem

Luděk Volejník
Technická podpora MERGADO

Jak to, že to nejde nebo nevíme? :slight_smile: Víme a je to psané i tady v tomto vlákně, že formát pro Mall marketplace není v Mergadu v tuto chvíli předchystaný a není ani v připravované nové verzi.

Interně plánujeme formát pro Mall marketplace nasadit cca v polovině května (takže už za pár týdnů), do té doby doporučujeme pro Mall marketplace používát Heureka feed.

Pokud tedy máte zájem testovat novou verzi Mergada a hledat případné chyby, rádi Vás do insiders zařadíme. Pokud však potřebujete jen vytvořit export pro Mall marketplace, tak v tom Vám zařazení do insiders nepomůže.

:bulb: Když si přidáte v Mergadu nový export a na výstupu budete mít formát Heureky, tak tím máte hned hotový feed co můžete nahrát do Mall marketplace. :wink:

1 Like

Dobrý den,
děkuji za upřesnění.
Ano mám zájem být zařazen do insiders a pomoc hlásit případné chyby.
(Heureku a Mall a MP, znám, umím, ale o to nemám zájem.)
Děkuji za zařazení.

2 Likes

Skvělé moc děkuji, už s tím pracuji. Budu dávat feedback :slight_smile:

2 Likes

Dobrý den, v diskuzi jsem se dočetl o připravované podpoře mall feedu. Máte prosím představu, kdy by mohl být tedy spuštěn?

Moc děkuji za info

1 Like

Snad to nezakřiknu. Včera jsem četl interní komunikaci, že se připravuje do nadcházejícího release. Ten by měl být 2022-05-24T22:00:00Z. Berte to prosím drobátko nezávazně. Dokud na produkci není, tak se pořád může něco pokazit. Ale tým směřuje k tomuto termínu.

3 Likes

Tak budu držet palce, aby to klaplo :slight_smile: Děkuji za info

2 Likes

Ahoj, myšlenka ke kategoriím mallu - v pravidle pro hromadnou změnu kategorií se ukazuje ID kategorie - technicky je to v pořádku, ale prakticky si člověk vedle toho stejně musí stáhnout ten excel mallu a ty kategorie tam hledat… co tam přidat do našeptávače i názvy?

2 Likes

@michaltrousil děkujeme za tip :+1:

Aktuálně jsme však našeptávání museli vypnout. Přeneslo se ze staré verze MERGADO 1, kde bylo podle neaktuální specifikace. Našeptávač je napsaný tak, že vypisuje přímo hodnoty, které daný formát potřebuje a je zároveň společný pro všechny formáty. Aktuálně by bylo hodně náročné implementovat tuto změnu speciálně pro formáty Mall, aniž by nedošlo k rozsáhlým změnám samotné komponenty. V rámci připravovaného auditu pro formáty Mall však budeme upozorňovat na to, že mají být kategorie v souladu s informacemi či pravidly uvedenými v partnerském portálu Mallu. Váš tip si však zapisuji pro případné další verze komponenty.

2 Likes

Dobrý den, právě testuji feed pro mall. Kategorie jsou jasné, ale mall pro správné zařazení produktů vyžaduje doplnění třídících podmínek. Např. Pro horská kola je kategorie NB001 a třídící podmínka SIZE_WHEELS_INCHES. Případně jsou i zde další parametry, které bych rád využil.

Zde asi bude nejlepší si udělat skupiny produktu a doplnit tyto parametry ručně. Pokud se pletu, mohl bych vás poprosit o informaci, jak správně postupovat?

Děkuji

Dobrý den, ideální postup je přesně ten, který jste nastínil. Tedy vytvořit si nejprve skupiny produktů (tzv. výběry) dle hodnoty uvedené v rámci elementu CATEGORY_ID.
Následně si přidejte elementy, které jsou potřeba pro jednotlivé kategorie. A v posledním kroku můžete zajistit vyplnění těchto elementů buď ručně (manuální editace) a nebo zkuste ideálně automatizovat vyplnění elementů pomocí přepisovacího pravidla, např. Nastavit parametry produktů nebo Hromadné přepisování dle hodnot.

Záleží na tom, jestli máte na vstupu nějaká data, podle kterých byste snadno parametry nastavil. Například když budete mít velikost kola v rámci popisu produktu, může se hodit právě typ pravidla Hromadné přepisování dle hodnot, kde na základě hodnoty v DESCRIPTION nastavíte nějaký parametr do PARAM | NAME

1 Like

Děkuji za info. Každopádně bych se zeptal. Plánujete do budoucna udělat automatické doplňování parametrů např. podle kategorií a pod? Bylo by to hodně užitečné.

1 Like

Dobrý den,

shodou okolností jsme toto nedávno řešili s vývojáři. Takováto funkce by byla jednoznačně přínosná. Sám jsem se při testování MALL formátu docela zapotil, když jsem u testovacích produktů vyplňoval všechny potřebné parametry :slight_smile: Vím tedy přesně, jak by takováto funkce pomohla.
Zatím Vám se 100% jistotou nemohu potvrdit, že tuto funkci doplníme, jelikož právě s ohledem na nutnou vazbu různých parametrů na oddělení se jedná o poměrně složitou úpravu, ale uvidíme.

1 Like

Dobrý den,
při vytváření mall feedu se již automatiky vytvoří nějaké parametry. Nám se zde, krom jinak správných parametrů, vytvořil nevhodný parametr “kartuše.”
Snažím se jej skrýt, ale už se nevím rady. Zkoušela jsem jej pomocí pravidla “přepisování dle hodnot” naplnit prázdnou hodnotou, ale to mi pak přepsalo všechny parametry a ne pouze ten jeden. A když jsem si parametr vyhledala v elementech a dala skrýt, tak to zase neskrylo pouze daný element, ale celý produkt. Napadá vás ještě nějaká jiný cesta k docílení odstranění nevhodného parametru z výstupu feedu? Nebo je jediná možnost vymazat parametr ručně u každého produktu zvlášť?

1 Like

Od nedávného release Mergada je možné smazat nechtěný parametr tak, že si přidáte pravidlo typu “Nastavit parametry produktů” a tam uvedete název parametru bez vyplněné hodnoty, například takto:

1 Like

Dobrý den,
jak v rámci Mall Feedu vytvořit parametry pro varianty, viz.: https://knowledgebase.mallgroup.com/variantni-produkty-a-jak-je-zalozit/#mall-xml-feed ?

Jde mi zejména o ten parametr VARIABLE_PARAMS, který následně obsahuje ty konkrétní parametry pro varianty (např. SIZE nebo COLOR) vnořené. Když použiju pravilo pro nastavení parametru, tak to mi vytvoří pouze element PARAM.